Gabriela Firea a acordat 370.000 de lei pentru oamenii din București cu probleme sociale. Anunțul PMB

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/01/2019, 15:15
Gabriela Firea a acordat 370.000 de lei pentru oamenii din București cu probleme sociale. Anunțul PMB
Gabriela Firea acordă sume mari celor din București care au probleme sociale!

Gabriela Firea va acorda 370.ooo de lei persoanelor din București care au probleme sociale. În acest context, primarul general al Capitalei va trebui să aibă în vedere peste 80.000 de beneficiari a stimulentelor acordate oamenilor din categorii defavorizate, nou născuți, reintegrare socială a persoanelor cu handicap.

De asemenea suma este și pentru femeile gravide sau oameni cu dizabilități ori un program pentru prevenirea abandonului școlar, care este îngrijorător pentru zilele în care ne aflăm. Cum se vor face plățile? Totul se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Gabriela Firea acordă 370.000 de lei pentru personale din București cu problemele sociale!

Gabriela Firea va oferi 37.000 de lei persoanelor din București care au probleme diverse sociale. Plățile se vor face lunar. „Autorităţile locale au obligaţia legală şi morală de a-i sprijini pe cetăţeni, în special pe cei tineri sau pe cei care fac parte din categoriile sociale vulnerabile. Anul trecut, peste 80.000 de bucureşteni au beneficiat de stimulente financiare, în valoare de aproximativ 370 de milioane de lei. Este vorba atât despre plăţi lunare – în cazul copiilor sau adulţilor cu dizabilităţi, al familiilor monoparentale, cât şi despre plăti unice, cum sunt cele acordate pentru nou-născuţi, voucherele Materna, sau anuale, cum este cel destinat prevenirii abandonului şcolar. Aceste programe vor continua şi în anul 2019″, a anunțat Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, într-un comunicat.

Gabriela Firea acordă suma de 37 de milioane de lei persoanelor din București care au probleme sociale!
Gabriela Firea acordă suma de 37 de milioane de lei persoanelor din București care au probleme sociale!

Roxana Wring. consilier general, a vorbit în 2017 despre banii alocați pentru stimulente ca fiind mai degrabă folosiți pentru o strategie. Așa să fie și anul acesta? „Suma pe care o vom da, in jur de 12 milioane de euro, este destul de mare. Nu prea mare, dar cu ea ar putea fi facuta o strategie integrata pe termen mediu si lung, precum transport specializat, integrare scolara, piscina adaptata, locuri de joaca adaptate. Este foarte bine ca dam acesti bani, dar mi-as dori ca la sfarsitul mandatului sa facem o evalare si sa vedem daca aceasta suma nu ar fi putut fi folosita mai bine la aceasta strategie.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×