Gabriela Firea riscă să ajungă la închisoare! Dosarul Primarului Capitalei, asemănător cu cel al lui Liviu Dragnea

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 12:32
Gabriela Firea riscă să ajungă la închisoare! Dosarul Primarului Capitalei, asemănător cu cel al lui Liviu Dragnea
Gabriela Firea riscă închisoare

Veste nu tocmai bună pentru Gabriela Firea. Primarul Capitalei riscă ani buni de închisoare într-un dosar penal care pare tras la indigo cu cel al liderului social-democrat, Liviu Dragnea. În dosarul respectiv, Dragnea a primit o condamnare de 3 ani și 6 luni cu executare, decizia nefiind însă definitivă.

Jurnaliștii de la Radio Europa Liberă România au reușit să intre în posesia unui document intern al Companiei Municipale Tehnologia Informației SA, conform căruia, pe ștatul de plată al respectivei companii s-ar regăsi și doi angajați fictivi, care sut remunerați fără a presta vreo activitate. Documentul dat publicității de cei de la Radio Europa Liberă costituie un raport asumat de patru din cei șapte membri ai Consiliului de Administrație al companiei, prin care aceștia își exprimă suspiciunea că doi salariați ar primi bani în mod gratuit.

Probleme pentru Gabriela Firea. Angajați fictivi într-o companie cu activitate publică

Este vorba despre Simona Valentina Butacu (38 de ani), consilier al primarului Gabriela Firea și fostul jurnalist Eugen Preda (50 de ani). „Doamna Butacu Simona-Valentina pare a fi un angajat fictiv, deoarece nu am identificat niciun document care să ateste că îşi desfăşoară activitatea în societate sau în folosul societăţii. La data verificărilor (…) am identificat un singur document înregistrat la SC CMTIB SA, respectiv cerere de angajare, sub numarul 20.04.2018” , se precizează în raportul la care face referire sursa citată. De asemenea, în cazul jurnalistului Eugen Preda, care a condus revista Sîptămâna Financiară, nu s-a găsit niciun document care să ateste că acesta ar fi prestat vreo muncă în cadrul companiei.

Probleme pentru Primarul Capitalei
Probleme pentru Primarul Capitalei

Reacția Gabrielei Firea în acest caz nu s-a lăsat foarte mult așteptată, Primarul Capitalei afirmând că pentru psotul de consilier nu există program fix, acesta se află la dispoziția sa oricând este solicitat, în funcție de expertiza pe care o deține. De asemenea, edilul susține că respectivul raport ar fi în realitate opera unui singur om, fost membru al Consiliului de Administrație, care nu-și propune astfel altceva decât să se răzbune.  Gabriela Firea acuză și faptul că acest scandal are la bază rațiuni politice, urmărind șă denigreze noul model de administrație.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×