Ecaterina Andronescu, reacţie dură în scandalul copilului bătut cu scaunul de profesor

Un caz incredibil s-a petrecut într-o şcoală din Ploieşti, acolo unde un elev a enervat un profesor, iar acesta s-a răzbunat pe un altul! Cadrul didactic a pus mâna pe scaun şi l-a lovit pe băiatul pe care l-a crezut răspunzător cu obiectul de mobilier. Ecaterina Andronescu a văzut filmuleţul şi a avut o reacţie fără precedent.

Ministrul Educaţiei condamnă gestul făcut de profesor şi a anunţat că se vor lua toate măsurile pentru ca acesta să nu mai lucreze în învăţământ de acum înainte. Ecaterina Andronescu anunţă şi că noua Lege a Educaţiei va fi gata de dus în Parlament în primăvară şi că va avea un capitol special pentru actele de violenţă care vor avea loc în incinta şcolilor din România:

Ecaterina Andronescu, reacţie extrem de dură

„Ne-am propus ca în Legea Învăţământului să avem un capitol de soluţii împotriva actelor de violenţă. Nu am cum să-l aplaud pe profesor şi nu am cum să nu îi spun că atunci când a optat pentru aceasta profesie a îmbrăcat haina cu toate rigorile ei. Nu ai voie să te enervezi.”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, îşi aranjează ochelarii

Trebuie să ai cele necesare să aplanezi un conflict. Mi-a arătat şi mie imaginea o domnişoară şi sunt convinsă că o asemenea persoană nu are ce căuta în şcoală Nu aşa se face educaţie”, a spus Ecaterina Andronescu la România TV.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre scandalul de la Ploieşti şi spune că pe viitor astfel de manifestări vor fi şi mai aspru pedepsite. Noua Lege a Educaţiei ar putea fi aprobată în primăvară, iar noul ministru ale planuri mari în privinţa acesteia: „Să facem şcoala mai performantă. Am avut astăzi această întâlnire la Universitatea Politehnica şi a fost un prilej de dialog, să facem lucrurile să meargă şi să fie acceptate”, a încheiat Ecaterina Andronescu.