De ce s-a sinucis Tamaș Schiffbec, fostul șef al DNA Timișoara. Anunțul psihologului

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/03/2019, 18:44
De ce s-a sinucis Tamaș Schiffbec, fostul șef al DNA Timișoara. Anunțul psihologului GALERIE FOTO
Tamaș Schiffbec, motivul sinuciderii dezvăluit de către un psiholog.

Tamaș Schiffbec s-a sinucis aruncându-se din biroul său, care se afla la etajul 6 al clădirii unde lucra. Un psiholog a explicat care ar fi putut să fie motivul îndeajuns de întemeiat pentru gestul său extrem. Din păcate, sinuciderea fostului șef DNA Timișoara a lăsat multe semne de întrebare. Surse judiciare au declarat pentru Adevărul faptul că inspectorii se pregăteau de un control amănunțit la DNA.

De ce s-a sinucis Tamaș Schiffbec? Un psiholog a dezvăluit tot

Cazul șocant al sinuciderii fostului șef DNA Timișoara i-a lăsat pe cei mai mulți cu nenumărate semnee de întrebare. În acest context, un psiholog a explicat care ar fi putut fi motivul pentru gestul la care a apelat bărbatul.Din punctul meu de vedere, fiecare gest de sinucidere poartă un mesaj, fie că vorbim de mesaje propriu-zise, bilete de adio sau simbolistica modului de sinucidere sau a locului ales. Faptul că o persoană alege locul de muncă pentru acest gest întăreşte ideea că problemele de ordin profesional l-au împins către acest gest.

În mod evident, s-a confruntat cu o situaţie din care nu a mai văzut vreo ieşire, iar gestul său este unul de revoltă faţă de sistem, de situaţia în care a ajuns, de presiunile la care era expus. Cred că nici nu încape îndoiala, faptul că a ales să recurgă al acest gest la locul de muncă denotă că problemele de ordin profesional au fost cele care l-au determinat să acţioneze după cum a făcut-o”, a declarat psihologul Ilie Marinescu pentru ziarul adevarul.ro.

Motivul sinuciderii lui Tamaș Schiffbeck, dezvăluit de un psiholog
Motivul sinuciderii lui Tamaș Schiffbeck, dezvăluit de un psiholog

DNA, mesja de condoleanțe după sinuciderea lui Tamaș Schiffbec

„Conducerea şi personalul din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă, a domnului procuror Tamaş Schiffbeck, un bun coleg şi un profesionist desăvârşit. În acest moment de mare cumpănă, transmitem pe această cale sincere condoleanţe familiei.  Dumnezeu să îl odihnească! Direcţia Naţională Anticorupţie nu are cunoştinţă ca domnul procuror Tamaş Schiffbeck să fi fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară”, se arată în comunicatul DNA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×