Cumnatul lui Gabriel Oprea, Valerie Nicuț, s-a stins din viață

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 16:42
Cumnatul lui Gabriel Oprea, Valerie Nicuț, s-a stins din viață
Cumnatul lui Gabriel Oprea s-a stins din viață!

Din păcate, familia lui Gabriel Oprea este în doliu. Cumnatul său, generalul Valeriu Nicuț a încetat din viață. Acesta i-a fost un prieten extrem de bun fostului ministru al Apărării. În urma acestei tragedii, fostul ministru al Apărării Naționale a lăsat un mesaj emoționant arătând întregii țări patriotismul și profesionalismul de care a dat dovadă pe parcursul vieții.  De asemenea, cei care au văzut anunțul trist postat de Gabriel Oprea în mediul online, nu au întârziat să-i ofere condoleanțe și gânduri frumoase.

„Pomenește, Doamne, pe cel ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie a adormit, si iartă-i lui toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-a săvârșit, și-i așează-l, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tul adormitului robului Tău, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!”, a fost unul din comentarii.

Doliu în familia lui Gabrie Oprea!

Cumnatul lui Gabriel Oprea, general Valeriu Nicuț,  a murit. Fostul ministru al Apărării Naționale a lăsat în urma cumnatului său un mesaj extrem de emoționat. ”Generalul Valeriu Nicuț a trecut în veșnicie. Se spune că oamenii plăcuți lui Dumnezeu pleacă mult prea devreme la El. Un astfel de om a plecat la ceruri în această noapte, lăsând în urmă multă durere și suferință. Valeriu Nicuț, cumnatul și bunul meu prieten, a părăsit această lume, pe care a iubit-o atât de mult. Valeriu Nicuț a fost general al Armatei României, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare, locţiitor al şefului Statului Major General, reprezentant militar al Statului Major General la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, la Mons, Belgia, şeful Secţiei Parteneriat din Divizia Cooperare şi Securitate Regională din cadrul Statului Major Militar Internaţional, Cartierul General al NATO, Bruxelles, Belgia. Profesionalismul, expertiza și prestigiul său militar mi-au fost sprijin real în activitatea de ministru al apărării naționale și apoi de vicepremier pentru securitate națională.

Un exemplu de patriotism, un profesionist excepțional, un brav militar, Valeriu Nicuț și-a dedicat întrega viață Armatei și Țării. Cei care au avut bucuria să-l cunoască, l-au apreciat, l-au respectat și l-au iubit. Este o mare pierdere pentru Armata Română, pentru sistemul de securitate și pentru România. Este o mare pierdere pentru UNPR. Durerea provocată familiei de moartea sa este nemărginită. Eu am pierdut un prieten de o viață. Vali a fost un optimist incurabil, un suflet cald, un om luminos și bun, care a iubit viața, a iubit oamenii. A trăit demn și demn a plecat dintre noi. Și-a dorit să fie în viață în ziua în care România a sărbătorit Centenarul Marii Uniri și Dumnezeu i-a îngăduit să fie. S-a stins noaptea trecută, împăcat. Nu-l vom uita niciodată! Mereu va fi în inimile și în rugăciunile noastre! Drum lin spre lumina, bunul meu prieten!”, a fost mesajul lui Gabriel Oprea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×