Cristi Borcea, transferat la spitalul penitenciar! Analize, la câțiva ani după intoxicația cu mercur

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
23/02/2019, 17:01
Cristi Borcea, transferat la spitalul penitenciar! Analize, la câțiva ani după intoxicația cu mercur GALERIE FOTO
Cristi Borcea a fost transferat la spitalul penitenciar. În trecut a fost intoxicat cu mercur

Cristi Borcea a fost transferat la spitalul penitenciar, după ce a cerut să fie mutat din celula din penitenciarul în care a fost încarcerat alături de alți doi deținuți. Fostul acționar al clubului Dinamo va fi supus unor analize amănunțite, având în vedere că în urmă cu câțiva ani medicii l-au informat că are în corp o concentrație cu mercur de nouă ori mai mare decât normalul.

„Nu e bolnav sau oricum nu e ceva grav. Deținutul a cerut să fie supus unor controale medicale. Doar se caută de boli, dar cum istoricul său medical este destul de încărcat, nimeni nu vrea să riște. Este internat într-o rezervă de doi, sub supravegherea medicilor. Mănâncă, doarme și se plimbă”, au declarat surse din Administrația Națională a Penitenciarelor. Cristi Borcea s-a întors în spatele gratiilor după ce a fost condamnat, pe 7 februarie, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia. Judecătorii au stabilit că fostul acționar al lui Dinamo a prejudiciat statul român cu suma de 28 de milioane de euro.

Cristi Borcea a fost transferat la spitalul penitenciar. În trecut a fost intoxicat cu mercur

Cristi Borcea fusese eliberat condiționat în vara anului 2018, după ce a petrecut în spatele gratiilor peste 4 ani dintr-o pedeapsă de 6 ani și jumătate primită în dosarul Transferurilor. În momentul în care s-a întors în penitenciar, în februarie 2019, omul de afaceri a fost primit cu ostilitate de colegii de celulă. Acesta a fost jignit și i s-a reproșat faptul că a uitat să spună public depsre problemele pe care deținuții le întâmpină în închisoare și despre problemele de acolo.

Fostul acționar de la Dinamo a fost întâmpinat cu ostilitate în penitenciar
Fostul acționar de la Dinamo a fost întâmpinat cu ostilitate în penitenciar

După ce a trecut perioada de carantină de trei săptămâni, obligatorie pentru noii încarcerați, Cristi Borcea a fost transferat, la cerere, în spitalul penitenciar. Fostul acționar al lui Dinamo a fost intoxicat cu mercur în urmă cu mai mulți ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×