Cristi Borcea, de urgență la DIICOT!

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
08/11/2018, 20:26
Cristi Borcea, de urgență la DIICOT!
Cristi Borcea a fost de urgență la DIICOT!

Cristi Borcea a ajuns de urgență la DIICOT! Pe scurt, fostul acționar al clubului Dinamo a ajuns din nou în vizorul oamenilor legii. După 12 ore de percheziții, afaceristul a fost dus la audieri de procurorii DIICOT. Potrivit Antena 3, Borcea a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. Acesta, împreună cu mai mulți afaceriști, a făcut tranzacții și transferuri financiare în firme, înregistrate în în contabilitatea firmelor mai multe contracte fictive și asta și neplătind TVA-ul.

Într-un comunicat emis de DIICOT se arată detaliile pentru care Borcea este iar în gura oamenilor legii, cât și a presei. ”S-a reţinut că sumele înregistrate de firmele “partenere” cu titlu de cheltuieli nu îndeplineau cerinţele legale pentru a fi deductibile fiscal, din probele administrate în cauză rezultând astfel că operaţiunile erau fictive. Pentru a evita obligaţiile de la plata TVA şi a impozitului pe profit aferent încasărilor realizate prin intermediul societăţilor comerciale deţinute, membrii grupului infracţional au recurs la constituirea unor circuite de tip ”suveică”, firmele din componenţa acestora fiind controlate prin interpuşi şi având comportament de tip fantomă”, se arată în comunicat.

Cristi Borcea a ajuns de urgență la DIICOT!

Fotografie in care se fac perchezitii de membrii diicot
Valentina Pelinel și-a anulat vacanțele din afara țării pentru a-i fi alături soțului ei în acest moment dificil

Așadar, de când a fost percheziționat,2 noiembrie, până joi seara, 8 noiembrie, afaceristul a ajuns la DIICOT. După ora 18:30, fostul acționar s-a prezentat la instituție pentru a aarăta dovada plății cauțiunii, în valoare de 2 milioane de lei, din dosarul în care este acuzat. De altfel, alături în această perioadă îi este soția lui Valentina Pelinel. Fostul model, de altfel și-a anulat și iitoarele vacanțe din afara țării pentru a-i fi alături partenerului ei de viață.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×