Caz SF în Vaslui. O femeie susține că este gravidă, dar medicii spun altceva. Controversa a avut loc la spitalul din Bârlad. Mama bebeșului „invizibil” spune că așa a pățit și la prima sarcină când medicii nu au depistat copilul. Conform celor de la vremeanoua.ro, Andreea Todeilă spune că a fost la control în Germania și că medicii i-ar fi spus că e gravidă în proporție de 60%.
„Pacienta a fost preluată de mine și de medicul Andreea Cara, pe 7 februarie, la orele 18.00 de la CPU, cu sarcină la termen și uter cicatriceal, ea fiind adusă cu ambulanța, la urgență. Medicul Cara Andreea a infirmat prezența sarcinii, pacienta prezentând un glob vezical și un sindrom dureros abdominal. Diagnosticul de sarcină a fost infirmat prin examen clinic și ecografic. Pacienta este obeză, gravidă declarativ, cu sarcina urmăritã în Germania, declarativ și fără documente asupra ei, susține că este gravidă conform părerii medicilor din Germania, 60% da, 40 % nu, diagnostic susținut de prezența unei secreții mamelonare (de galactoree). Testul de sarcină efectuat la indicația celor trei medici de gardă este negativ.”, a spus medicul ginecolog de gardă, Adina Boca.
Controversă la un spital din Vaslui! O femeie este convinsă că are un bebeluș ”invizibil”
O femeie din Vaslui a ajuns la spital cu contracții și cu un bebeluș „invizibil”. Medicii i-au pus diagnosticul de sarcină închipuită. Femeia credea că naște, dar medicii au asigurat-o că nu este nici vorbă de așa ceva. Ea a fost trimisă acasă, dar nu se lasă. Le-a transmis medicilor că va merge să nască la alt spital. Andreea Todeilă a făcut tot felul de teste, la cererea sa si la recomandarea medicului de gardă, Adina Boca, dar din toate a rezultat că nu aceasta nu este însărcinată. Asta deși femeia a susținut mereu că are contracții, copilul se mișcă și i se aude inima.
„A fost diagnosticată de noi cu amenoree secundară cauză hipofizală și sarcină închipuită, motiv pentru care s-a cerut consult endocrinologic, și primește diagnosticul de amenoree secundară, obezitate, recomandându-se dozări hormonale specifice unei astfel de situații. Se instituie în cursul internării terapie hormonală pentru declanșarea ciclului menstrual și antibioterapie și antiinfamator pentru sindromul dureros abdominal. De asemenea, a fost descoperită și cu Hepatită B, ea neștiind că are și acest virus. Este externată după cinci zile de spitalizare cu efectuarea analizelor hormonale în laborator și cu revenirea cu rezultatele”, a precizat medicul Adina Boca.