Codrin Ștefănescu, atac la Klaus Iohannis: „Abordarea de la Cotroceni e ilogică și stupidă”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
18/01/2019, 15:24
Codrin Ștefănescu, atac la Klaus Iohannis: „Abordarea de la Cotroceni e ilogică și stupidă” GALERIE FOTO
Codrin Ștefănescu îl atacă pe Klaus Iohannis și spune că abordarea de la Cotroceni e ilogică și stupidă

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a lansat un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a respins pentru a doua oară propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru portofoliile ministerelor Dezvoltării și Transporturilor. Ștefănescu este de părere că „abordarea de la Cotroceni e ilogică și stupidă.”

„Iohannis insistă să demonstreze tuturor românilor cât de ilogică și de stupidă este abordarea de la Cotroceni în aceste momente, aș spune istorice pentru țară. Acum a cerut cazierul, copie de pe buletin și actul demonstrativ că cei doi colegi ai noștri, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici sunt români, au domiciliul aici, ceea ce este aberant. Eu am auzit pentru prima dată în istoria românilor miniștri de la revoluție încoace să se ceară documente noi care nu are nicio legătură cu legea, cu ce spune constituția și cu practica uzuală în relația dintre Guvern și Președinție”, a declarat secretarul general al PSD.

Klaus Iohannis a respins propunerile pentru portofoliile ministerelor Dezvoltării și Turismului
Klaus Iohannis a respins propunerile pentru portofoliile ministerelor Dezvoltării și Turismului

Codrin Ștefănescu îl atacă pe Klaus Iohannis și spune că abordarea de la Cotroceni e ilogică și stupidă

Codrin Ștefănescu a mai precizat că Guvernul va completa documentația pentru cei doi miniștri, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. „Prin urmare vom fi obligați să facem și acest lucru, dar în același timp suntem obligați să ne adresăm și Curții Constituționale, pentru că deja Iohannis încalcă legea atât de des, atât de mult și atât de evident, încât nu se poate să rămână toate aceste lucruri nesancționate. Este și acesta un motiv în plus de suspendare”, a spus Ștefănescu.

Președintele Klaus Iohannis a respins pentru a doua oară propunerile premeriului Viorica Dăncilă pentru portofoliile ministerelor Dezvoltării și Transporturilor. Șeful statului și-a justificat decizia printr-o scrisoare trimisă ulterior primului-ministru. Iohannis a susținut că documentația pentru cei doi miniștri este incompletă și le-a cerut să aducă și cazierele judiciare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×