Cod galben de ninsoare și viscol! Avertisment de ultimă oră al ANM. Care sunt zonele afectate

Silviu Ghering    Ciprian Postolache   
în Prognoza meteo
13/01/2019, 11:56
Cod galben de ninsoare și viscol! Avertisment de ultimă oră al ANM. Care sunt zonele afectate GALERIE FOTO
Cod galben de ninsoare și viscol! Avertisment de ultimă oră al ANM. Care sunt zonele afectate

ANM a dat un cod galben de ninsori și viscol! Avertismentul de ultimă oră intră în vigoare la noapte, cu începere de la ora 2:00 și este valabil până pe 14 ianuarie, ora 14:00. Zonele afectate de acest cod galben sunt nordul și vestul țării. Codul galben vizează 16 județe.

Meteorologii au anunțat că în zona de nord a țării vom avea parte de un strat consistent de zăpadă, dar și viscol. Codul galben afectează de asemnea și vestul și nord-vestul României. Sub sub atenționarea de cod galben de ninsoare și viscol sunt următoarele județe: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu, Sălaj, Timiș.

Cod galben de ninsoare și viscol! ANM avertizează că în aceste zone vântul va bate cu putere

Avertizarea ANM, cod galben de ninsoare și viscol intră în vigoare de la noapte, 14 ianuarie 2019, ora 2:00 și este valabilă până mâine la prânz, 14 ianuarie 2019, ora 14:00. Astfel în cele 16 județe vizate se așteaptă depunerea unui strat consistent de zăpadă, dar și viscol. Dacă acestea se vor resimți în zonele de nord și de vest, în restul țării, fenomele extreme vor lipsi.

Județele afectate de codul galben, unde se va depune strat consistent de zăpadă, dar vom avea și viscol

„În a doua parte a nopții de duminică spre luni (13/14 ianuarie) și în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi și în Maramureș și local în nordul Transilvaniei.”,  se arată în comunicatul emis de ANM, care are un interval de valabilitate de la 14 ianuarie, orele 02 până la 14 ianuarie orele 14.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×