Cine va conduce DNA, după ce Anca Jurma a anunțat că se retrage

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 15:28
Cine va conduce DNA, după ce Anca Jurma a anunțat că se retrage GALERIE FOTO
 Tudorel Toader a anunțat că stabilirea noii propuneri pentru conducerea interimară DNA va avea loc într-o ședință ulterioară a CSM

Anca Jurma s-a retras din functia de procuror șef interimar al DNA. Până când va fi avansată o nouă propunere, instituția va fi condusă de cei doi adjuncti, Marius Iacob si Calin Nistor. Anca Jurna, care era interimar la coducerea DNA, a anunțat luni la CSM că renunță să mai fie șef la Direcția Națională Anticorupție.

Fostul procuror șef interimar al DNA a și trimis documentele necesare pentru acest lucru. S-a întâmplat chiar în timp ce Secția pentru Procurori a CSM dezbătea propunerea procurorului general al României, Augustin Lazăr. Acesta a înaintat numele Ancăi Jurma pentru o prelungire a delegării în această funcție pentru încă 6 luni. Aceasta însă a refuzat noua numire.

Anca Jurma s-a retras de la conducerea DNA! Noua propunere se face la următoarea sedință a CSM

Delegarea Ancăi Jurma expiră marți, iar Secția va analiza o nouă propunere joia următoare, după spusele ministrului justiției, Tudorel Toader. Până la numirea unui nou procuror șef interimar, conducerea DNA va fi asigurată de Marius Iacob si Calin Nistor. Anca Jurma renunță la un nou mandat, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare a unei discuții între ea și procurorul Florentina Mirică, în care șefa interimară a DNA se plângea de lipsa de autoritate în fața procurorilor.

Tudorel Toader a anunțat că Anca Jurma a refuzat un nou mandat de șef interimar al DNA

Tudorel Toader a anunțat că stabilirea noii propuneri pentru conducerea interimară DNA va avea loc într-o ședință ulterioară a CSM. „În timpul ședinței, în timpul deliberărilor, la secție s-a primit o declarație din partea doamnei Jurma prin care renunță la consimțământul prealabil acordat și în acest caz. Secția de procurori a CSM nu avea decât să ia act de voința dânsei, de retragere a consimțământului acordului și vom vedea ce va decide secția la o ședință următoare”, a spus ministrul justiției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×