Anca Jurma a preluat conducerea interimară a DNA! Kovesi nu s-a adresat presei

înStiri de ultima ora
12/07/2018, 19:45
Anca Jurma a preluat conducerea interimară a DNA! Kovesi nu s-a adresat presei
Anca Jurma a preluat interimatul Direcției Naționale Anticorupție

Anca Jurma a preluat mandatul de conducere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Laura Codruţa Kovesi! Fosta şefă a DNA nu a vorbit presei la predarea mandatului.

”În cursul zilei de astăzi, cu prilejul instalării doamnei Anca Jurma în funcţia de procuror şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a avut o întâlnire cu procurorii acestei structuri a Ministerului Public. La eveniment a participat şi doamna procuror Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, căreia i s-a mulţumit pentru rezultatele obţinute în perioada în care a condus instituţia”, au precizat reprezentanţii Parchetului General.

Anca Jurma a preluat interimatul Direcției Naționale Anticorupție

Anca Jurma, cea care a fost delegată pentru 6 luni de procurorul general să conducă interimar DNA, şi-a preluat, joi, mandatul, precizând că va acorda o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului.

„DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc cât şi o autoritate naţională anticorupţie în sensul Convenţiei ONU împotriva corupţiei, prin urmare Direcţia are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt. În acest sens, DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei. În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului”, a declarat Anca Jurma, după ce şi-a preluat mandatul interimar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×