Cine este Stana Sever Romulus, noul prefect al Capitalei

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 17:25
Cine este Stana Sever Romulus, noul prefect al Capitalei GALERIE FOTO
Premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcție pe noul prefect al Capitalei, Romulus Sever Stana

Primul-ministru Viorica Dăncilă l-a numit în funcție pe noul prefect al Capitalei, Romulus Sever Stana, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre cu privire la exercitarea temporară a aceste funcții, prin detașare, în condițiile legii. Noul prefect al Bucureștiului a mai fost consilier al primarului Sectorului 6 și consilier ANSVSA.

Decizia de numire a lui Romulus Sever Stana în funcția de prefect a fost luată printr-o hotărâre de guvern venită din partea Ministerului Afacerilor Interne, după ce Speranța Cliseru a fost eliberată din funcție în luna decembrie a anului trecut, ca urmare a violențelor de la protestul din data de 10 august, când mai mulți jandarmi au fost acuzați că au lovit cetățeni care nu au fost recalcitranți. Declarațiile de atunci ale Speranței Cliseru cu privire la modul de intervenție a Jandarmeriei se contraziceau cu cele ale ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. Ulterior, Speranța Cliseru, care a fost considerată o apropiată a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, și-a pierdut toate funcțiile deținute în PSD.

Fostul prefect al Capitalei, Speranța Cliseru, a fost eliberată din funcție ca urmare a incidentelor de la protestele din 10 augsut 2018
Fostul prefect al Capitalei, Speranța Cliseru, a fost eliberată din funcție ca urmare a incidentelor de la protestele din 10 augsut 2018

Romulus Sever Stana este noul prefect al Capitalei

În locul Speranței Cliseru a fost numit Romulus Sever Stana, care în trecut a mai ocupat funcțiile de consilier al primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, director executiv la Primăria Popești Leordeni și consilier al ANSVSA. Potrivit ultimei declarații de avere, Romulus Sever Stană, noul prefect al Capitalei, deține un apartament de 57 mp în București, care a fost cumpărat cu credit imobiliar. Soția lui este polițist local în cadrul Primăriei Sectorului 6.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×