Ce se va întâmpla cu elevii care merg luni la școală, după ce vineri școlile au fost închise

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
28/01/2019, 08:49
Ce se va întâmpla cu elevii care merg luni la școală, după ce vineri școlile au fost închise GALERIE FOTO
Materia scolara care ar combate fake news este deja contestata

După ce joi și vineri nu s-a învățat, Ministerul Educației a anunțat ce se întâmplă cu copiii care vin la școală luni, după patru zile libere. Perioada în care școlile au fost închise a trecut, dar luni profesorii și învățătorii vor avea treabă la primele ore. Ministerul Educației a impus școlilor triajul copiilor la clase. Astfel cei care au probleme vor fi trimiși de cadrele didactice la cabinet sau chiar acasă.

Profesorii și învățătorii au primit recomandare de la Ministerul Educației încă de săptămâna trecută să facă triajul în școli. Aceștia au anunțat părinții să nu trimită copiii bolnavi sau care prezintă semne de boală la școală. Cazurile tot mai multe de gripă în toată țara a făcut ca Ministerul Educației să apeleze la această recomandare. Mai mult, după ce joi a fost zi liberă, faptul că România este în pragul unei epidemii de gripă a făcut ca elevii să fie lăsați acasă și în ziua de vineri.

Elevii care merg luni la școală vor avea parte de triaj epidemiologic!

Ce se va întâmpla cu elevii care merg luni la școală? Ei bine, Ministerul Educaţiei a dat un ordin care impune ca obligatoriu triajul copiilor înainte de a intra la cursuri. Astfel că cei mici înainte de a intra în bănci vor fi triați de cadrele didactice sau cele medicale pentru a se evalua starea lor. ”Dacă copilul este bolnav sau noi ca adulţi prezentăm o viroză respiratorie, e bine să limităm deplasările la strictul necesar, iar această izolare voluntară la domiciliu este esenţială.”, a declarat un medic.

Elevii care merg luni la școală vor avea parte de triaj epidemiologic

Ministerul Educației în colaborare cu cel al Sănătății a luat măsura triajului. Astfel că, luni toţi elevii care prezintă semne de boală trebuie trimişi acasă, pentru a preveni contaminarea colegilor. Medicii și cadrele didactice fac și ei un apel la părinți ca să îi țină acasă pe cei care au răcit în cele patru zile libere sau nu sunt complet refăcuţi. Cele patru zile libere au fost acordate tocmai pentru ca părinții să îi țină sub observație pe copii să își poată da seama dacă cei mici au probleme.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×