Se redeschid școlile luni? Anunțul făcut de Ecaterina Andronescu privind reluarea cursurilor

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2019, 13:51
Se redeschid școlile luni? Anunțul făcut de Ecaterina Andronescu privind reluarea cursurilor
Ecaterina Andronescu a anunțat că luni, 28 ianuarie, se redeschid școlile și grădinițele

Școlile și grădinițele se redeschid începând de luni, 28 ianuarie! Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ce a explicat că, pentru elevi, aceasta va fi ultima săptămână, înainte de vacanța intersemestrială. De asemenea, ministrul a motivat că, în perioada aceasta, se încheie situația școlară, iar închiderea școlilor pe fondul răspăndirii virusului gripal ar fi bulversat situația.

„Se duc la şcoală pentru că săptămâna care începe mâine este ultima săptămână din semestru. Ca urmare, se încheie situaţiile şcolare şi noi nu putem să bulversăm încheierea semestrului. Invit pe toţi colegii profesori, invit pe părinţi şi pe copii să se pregătească pentru ziua de mâine. Este zi de şcoală şi va fi toată săptămâna”, a declarat ministrul Educației. Totodată, Ecaterina Andronescu a menționat că în fiecare unitate de învățământ se face un triaj în fiecare dimineață, pentru a se limita îmbolnăvirea elevilor cu virusul gripal.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Școlile și grădinițele se redeschid de luni, 28 ianuarie

„Îmi pun speranța că părinții sunt responsabili (…) Și școala are obligația să vegheze cu toată seriziotatea pentru a nu extinde stările de boală în colectivități”, a precizat ministrul.

Se redeschid școlile luni? Anunțul făcut de Ecaterina Andronescu privind reluarea cursurilor
ministrul a motivat că, în perioada aceasta, se încheie situația școlară, iar închiderea școlilor pe fondul răspăndirii virusului gripal ar fi bulversat situația școlară

Mai mult, aceasta a făcut un apel către părinți cerând să nu îi aducă la școală dacă sunt bolnavi. Vă reamintim că unitățile de învățământ au fost închise vineri, în data de 25 ianuarie, atunci când ministrul Educației a decis ca elevii să primească o zi liberă drept urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății privind limitarea extinderii circulației virusului gripal în rândul elevilor și preșcolarilor. Aceasta este ultima săptămână de cursuri înainte de vacanța intersemestrială, în perioada 2-10 februarie.  Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 39, fiind confirmate peste 5.000 de cazuri de îmbolnăvire până la ultima raportare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×