Ce înseamnă operația de cezariană. Care sunt riscurile și complicațiile! Când este nesesară

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/03/2019, 15:39
Ce înseamnă operația de cezariană. Care sunt riscurile și complicațiile! Când este nesesară GALERIE FOTO
Care sunt complicațiile operației de cezariană și când este aceasta indicată?

Din ce în ce mai multe femei aleg operația de cezariană, din cauza fricii durerilor nașterii naturale. Iată care sunt complicațiile intervenției în cauză și riscurile, dar și când este indicat să apelezi la cezariană! Din păcate, medicii află cu stupoare că rata cezarienelor crește în continuare chiar dacă majoritatea organizațiilor publice și profesionale solicită reducerea lor. Tipul de anestezie care amorțește zona de jos a corpului este folosită de comun acord cu medicul anestezist. Anestezia epidurală sau spinală sunt unele dintre cele mai dese alese de mămici.

Operație de cezariană: riscuri și complicații

Mamele aleg opțiunea aceasta datorită faptului că este mult mai comodă și este mai previzibilă decât nașterea pe cale vaginală. Mama se află sub anestezie, astfel că nu simte nicio durere în momentul în care bebelușul vine pe lume. Totuși, riscurile și dezavantajele există și în cazul acesta. Pot exista probleme care provin de la anestezia generală sau de la analgezicele administrate după: pierderea mare de sânge care aduce după cea un risc de hemoragie, dureri postoperatorii care pot dura de la câteva săptămâni la câteva luni sau creșterea infecțiilor.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Intervenția se face în momentul în care: gravida are probleme cu coloana vertebrală, există diagnosticul de placentă praevia, gravida a mai avut o operație de cezariană, există stres, femeia are bazinul strâmt, prematuritate sau în cazul în care are anomalii fetale. Cezariana aplicată se face când: bebelușul este întors, tensiunea arterială a mamei crește peste normal, sarcina cu tripleți sau mai mulți bebeluși, bebelușul are o greutate prea mare sau există anomalii congenitale ale fătului.

Riscuri și complicații despre cezariană
Riscuri și complicații despre cezariană

Detalii despre operația de cezariană

  • Ți se face toaleta vaginală
  • Vei avea frisoane
  • Simți tot cee se întâmplă
  • Îți va fi foarte frig
  • Primești bonus un masaj(în scopuri medicale)
  • Te vei obișnui cu supozitoarele
  • Simți durere câcnd strănuți sau tușești
  • E bine să te miști cât mai repede
  • Vei sângera mult
  • Cicatricea te va speria
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×