Ce condiții trebuie să îndeplinească un hotel de 5 stele, în România

Ciprian Postolache   
în Instant Articles
28/12/2018, 10:39
Ce condiții trebuie să îndeplinească un hotel de 5 stele, în România GALERIE FOTO
Hoteluri de 5 stele din România trebuie să ofere obligatoriu toaletă şi telefon

În perioada Sărbătorilor goana după oferte cât mai bune de cazare la munte este în toi. Mulți români sunt însă dezamăgiți de condițiile în care își petrec vacanța, după ce achită costurile unei vacanțe de vis la hoteluri de lux. Asta pentru că puțini știu ce condiții trebuie să îndeplinească un hotel de 5 stele, în România. Mizeria, mâncarea de proastă calitate şi lipsa dotărilor din hotelurile noastre sunt principalele probleme reclamate de clienţi.

Toate hotelurile din țară sunt pline ochi în perioada sărbătorilor de iarnă, dar nu toți turiștii pleacă mulțumiți după mult visata vacanță la un stabiliment de lux. Cele mai mari șanse să ratezi un concediu pe care îl așteptai de câteva luni le ai din cauza cazării, care nu totdeauna corespunde cu prețul făcut la achiziționarea serviciilor. Asta pentru că sunt destule hoteluri care nu respectă condițiile de cazare, așa cum sunt ele specificate în lege. Astlfel, dintr-un hotel de 3 stele n-ar trebui să lipseasă oglinda sau perdele, dar puțini clienți știu asta.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un hotel de 5 stele, în România! Puteți cere chiar și birou şi room service

O cazare la un hotel de 3 stele ar trebui să îi pună turistului la dispoziție camere cu sistem de încălzire, izolate fonic, cu lumina principală şi veioză, mochetă sau covoare, somnieră, saltea, husă de protecţie, măsuţă, noptiere, oglindă, suport pentru bagaje, cuier, dulap, pahare, perdele şi mijloace de protecţie împotriva ţânţarilor. Acestea sunt condițiile pe care trebuie să le ofere prin lege orice cahotel 3 stelemera de hotel încadrată la 3 stele.

Cazările de la hoteluri de 5 stele din România nu sunt totdeauna conforme cu cele prevăzute în lege

Pe lângă prize pentru conexiune la internet, telefon şi minibar, puteți cere chiar și birou şi room service. Când vine vorba de cazare de 5 stele condițiile ar trebui să fie un adevărat lux. Pe lângă toate facilitățile pe care le oferă camerele de trei sau patru stele, aici turistul trebuie să beneficieze de toaletă şi telefon. Chiar dacă toate acestea sunt condiții minime, prevăzute în lege, puțini dintre agenții hotelieri le și respectă. Așa se face că în loc de o vacanță de vis la un hotel de 5 stele în România, turiștii sunt de multe ori dezamăgiți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×