Care este cea mai mare bancă din România? Banca Transilvania a detronat BCR în 2019

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
28/02/2019, 18:47
Care este cea mai mare bancă din România? Banca Transilvania a detronat BCR în 2019 GALERIE FOTO
Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România

Banca Transilvania a detronat BCR în 2019 și a devenit cea mai mare bancă din România, după nivelul activelor, care au crescut cu 25% în 2018, faţă de anul anterior, ajungând la 74,118 miliarde de lei. Reprezentanții băncii nu sunt pe deplin mulțumiți, în condițiile în care Guvernul României a decis să taxeze băncile după nivelul activelor.

Banca Transilvania a detronat BCR în 2019

Prin comparație, activele BCR au ajuns anul trecut la 71,53 miliarde lei, faţă de 70,931 miliarde lei în 2017. În ceea ce privește profitul, Banca transilvania a încheiat anul 2018 cu un plus net de 1,219 miliarde de lei, cu 2,82% mai mult decât în anul anterior, în timp ce BCR a înregistrat un profit de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 80% faţă de anul precedent.

„Fiecare bancă îşi are propria politică de expansiune, pe noi ne interesează foarte tare relevanţa şi impactul. Mă bucur foarte tare că Banca Transilvania este o bancă foarte puternică, mă bucur că au reuşit să facă prin achiziţii ceea ce şi-au dorit, şi-au îndeplinit obiectivele. Cred că România are nevoie de bănci foarte puternice şi care încearcă să creeze impact şi relevanţă. Locul în sine nu e un obiectiv pentru noi”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

Banca Transilvania a detronat BCR în 2019
Banca Transilvania a detronat BCR în 2019

BT este cea mai mare bancă din România

Banca Transilvania a detronat BCR în 2019 și a devenit cea mai mare bancă din România, după nivelul activelor, însă reprezentanții băncii susțin că nu se pot bucura pe deplin din cauza taxei pe activele bancare, care a fost introdusă de Guvernul României. „Nu am putut să ne bucurăm pentru unde am ajuns! Pare că ne-am străduit degeaba, ca să fim penalizaţi suplimentar cu o taxă pe active care înseamnă naţionalizarea profiturilor. De la înfiinţare, BT a reinvestit în România, în creşterea businessului său, aproape tot profitul obţinut. Acum, cu taxa asta pe lăcomie, ne gândim dacă nu era mai bine să dăm acţionarilor dividende”, a declarat Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×