Când trebuie să împodobești bradul de Crăciun ca să nu ai ghinion. Este cea mai frumoasă tradiție

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 16:57
Când trebuie să împodobești bradul de Crăciun ca să nu ai ghinion. Este cea mai frumoasă tradiție
Cum și când trebuie să împodobești bradul de Crăciun. Sursa foto: realitatea.net

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și mulți dintre voi ați început, probabil, să împodobiți deja tradiționalul brad de Crăciun. Din plastic sau natural, mai mic sau uriaș de-a dreptul, un lucru e cert: acesta nu trebuie să lipsească din nicio casă în Sfânta seară a Nașterii Domnului. Potrivit tradiției din moși-strămoși, dacă îl decorați prea devreme riscați să aveți ghinion.

Când se împodopbește, de fapt, bradul de Crăciun

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii obișnuiau să împodobească pomul de Crăciun chiar în Ajun, pe 24 decembrie, iar această datină se păstrează chiar și astăzi în multe colțuri ale lumii, pentru a avea parte de bunăstare și belșug în anul care vine. Românii au, însă, tendința să „fure startul” și își decorează bradul cu multe zile înaintea mult-așteptatei sărbători, din dorința de a fi cuprinși de acest spirit cu totul și cu totul special.

Dacă vă întrebați de unde provine acest obicei, se pare că el a fost preluat tocmai  de la triburile germanice, care alegeau cel mai frumos brad de Crăciun și îl împodobeau cum știau mai bine. Între timp, însă, obiectele decorative au evoluat în funcţie de tendinţe şi preferinţe.

Cum să împodobim bradul pentru Noaptea Sfântă de Crăciun

Acum, beteala strălucitoare, globurile colorate, luminițele, îngerașii decorativi și steaua din vârf dau viață bradului și ne îndeamnă să trăim cu emoție Sărbătorile de Iarnă. Dacă vrei să ai parte de cel mai frumos pom de Crăciun, trebuie să urmezi cu atenție pașii de mai jos:

  1. Aranjează instalaţia luminoasă. Începe împodobirea de la baza bradului și ai grijă să acoperi fiecare ramură mai groasă. Apoi, înconjoară bradul cu instalaţia într-un mod armonios. Alege modele de instalaţie care nu încarcă bradul, ci din contră, îi aduc o notă deosebită. Nu uita că acest tip de ornament nu ar trebui să lipsească din bradul tău, pentru că el oferă tot farmecul.
  2. Adaugă beteală. Nu există reguli atunci când vine vorba despre împodobirea bradului cu beteală,  timp cât nu exagerezi la acest aspect. Începe decorarea din partea de sus a bradului şi adaugă mai multe obiecte de acest tip pe măsură ce ajungi la ramurile de jos, unde copacul este mai bogat. De la beteala clasică până la cea „fancy”, ai la dispoziție o mulţime de modele cu care poţi să jonglezi atunci când împodobeşti pomul de Crăciun. Lasă-le să atârne firesc pe ramurile lui şi cu siguranţă vei obţine rezultatul dorit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×