Când au loc alegerile europarlamentare din 2019! Guvernul a stabilit data

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 20:58
Când au loc alegerile europarlamentare din 2019! Guvernul a stabilit data GALERIE FOTO
Când au loc alegerile europarlamentare din 2019! Guvernul a stabilit data

S-a stabilit data primelor alegeri importante ale acestui an. Alegerile europarlamentare din 2019 vor avea în această primăvară. Guvernul a stabilit printr-o hotărâre data în care se vor desfășura acestea. Mai mulți oameni politici importanți și-au anunțat deja candidatura. Alții încă așteaptă și se vor decide pe ultima sută de metri. USR și PLUS au anunțat deja că vor forma o alianță la aceste prime alegeri importante.

„ A fost aprobat şi programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European, de exemplu, cu 60 de zile înainte de ziua de referinţă, adică până la data de 28 martie 2019 trebuie depuse şi înregistrate candidaturile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de azi, 15 februarie. Termenul pentru depunere a candidaturilor la aceste alegeri este până la data de 28 martie 2019.

Guvernul a stabilit în ședința de azi, pe 26 mai vom avea alegerile europarlamentare

Guvernul a anunțat când au loc alegerile europarlamentare din 2019! „Guvernul a adoptat cadrul general cu privire la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc duminică, 26 mai.”, a fost anunțul oficial de la Guvernul României. Autoritatea Electorală Permanentă alături de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, dar și Institutul Naţional de Statistică vor asigura implementarea şi operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Pe 26 mai au loc alegerile europarlamentare din 2019

„De asemenea, sunt prevăzute măsuri pentru soluţionarea întâmpinărilor, contestaţiilor, cererilor sau a sesizărilor privind consemnarea rezultatelor votării. Alte prevederi se referă la finanţarea campaniei electorale, formularul listei susţinătorilor, organizarea birourilor electorale şi secţiilor de votare. Ministerul Afacerilor Externe va asigura organizarea şi aducerea la cunoştinţă publică a secţiilor de votare organizate în străinătate până cel mai târziu cu 30 de zile înaintea zilei de referinţă”, a menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Sistemul a mai fost folosit și la alegerile din 2016.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×