Avalanșă în Munții Călimani. O persoană a murit, iar două sunt rănite! Ce făceau victimele

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 08:39
Avalanșă în Munții Călimani. O persoană a murit, iar două sunt rănite! Ce făceau victimele GALERIE FOTO
Avalanșă în Munții Călimani! O persoană a murit, iar altele sunt rănite!

Trei turiști au fost prinși într-o avalanșă în Călimani, în cursul zilei de duminică. Din păcate, o persoană a murit, iar altul a fost rănit. Salvamontiștii au plecat duminică în căutarea acestora, dar misiune a fost oprită la scurt timp, din cauza întunericului, dar și din riscul de a se produce altă avalanșă. Temperaturile ridicate și stratul de zăpadă mare au pus în dificultate salvatorii. 

“Avalanşă în munţii Călimani, au fost surprinse trei persoane, alte două persoane au reuşit să ajungă la cabana Meteo şi să anunţe prin 112. Intervin echipaje din judeţele Harghita, Mureş şi Suceava (ISU, Salvamont, jandarmi montani). De la ISU Harghita s-a deplasat în zonă un echipaj cu şenilată de la Detaşamentul Miercurea Ciuc”, a precizat Aina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, relatează Agerpres.

Avalanșă în Munții Călimani! O persoană și-a pierdut viața!

Duminică s-a produs o avalanșă în Munții Călimani. O persoană a murit, iar celelelate două au reușit să dea alerta pentru ca salvamontiștii să vină să le salveze viața. Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont a anuțat că în cursul zilei de 3 februarie, seara, mai multe persoane care făceau o drumeție au fost surprinse de avalanșă. “Temperaturile ridicate care se manifestă şi peste noapte, stratul mare de zăpadă, zona aflată sub cod ridicat de producere a avalanşelor, impun o atenţie mărită din partea salvamontiştilor, dar, din păcate, o evaluare corectă a riscurilor e imposibil de realizat datorită întunericului. Intervenţia salvamontiştilor este de risc maxim”, a precizat Salvamont România

Avalanșă în Munții Călimani!
Avalanșă în Munții Călimani!

“Cu puţin timp în urmă a fost anunţat un tragic eveniment produs în masivul Călimani, unde o avalanşă a surprins mai multe persoane care făceau o drumeţie cu snowmobilele. Din primele informaţii, o persoana este accidentată şi o alta dispărută. Salvamontiştii din Suceava, Mureş şi Harghita analizează informaţiile primite, vor identifica din ce judeţ se poate face cel mai sigur acces către zona evenimentului şi vor face o analiză a factorilor de risc din zonă”, arată mesajul de la Salvamont România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×