Augustin Lazăr, reacţie nervoasă după vizita lui Tudorel Toader la Parchetul General: “Ministrul a acţionat ilegal”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
21/02/2019, 14:30
Augustin Lazăr, reacţie nervoasă după vizita lui Tudorel Toader la Parchetul General: “Ministrul a acţionat ilegal” GALERIE FOTO
Augustin Lazăr, reacţie nervoasă după vizita lui Tudorel Toader la Parchetul General

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a avut o reacţie nervoasă după vizita lui Tudorel Toader la Parchetul General, pe care îl acuză că a venit „tiptil” și nu a luat legătura cu șeful instituției, ci cu un procuror care are probleme de reprezentativitate în Asociația Magistraților, Elena Iordache.

Ministrul Justiției a anunțat joi că declanșează procedura de numire a unui nou procuror general. „Dacă domniile voastre mă întrebați pe mine ce voi face? Dar nu există o procedură lansată oficial, o procedură semnată. Noi trebuie să vedem un anunț care are un caracter legal și apoi să vedem ce vom face. (..) Informația zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informația era că magistrații din CSM sunt puși să își dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată și care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcțional”, a reacționat Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Augustin Lazăr, reacţie nervoasă după vizita lui Tudorel Toader la Parchetul General

Augustin Lazăr a avut o reacţie nervoasă după vizita lui Tudorel Toader la Parchetul General. Procurorul general al României îl acuză că nu a luat legătura cu șeful instituției, ci cu un procuror. „Să spună bărbătește ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Dumnealui a venit în instituție. Nu m-a convocat nicăieri. Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociației Procurorilor. Acel procuror trebuie să își clarifice problemele de reprezentativitate și acest lucru se face prin adunare, nu printr-o întâlnire obscură”, a declarat Augustin Lazăr.

Tudorel Toader a mers, joi, la Parchetul General
Tudorel Toader a mers, joi, la Parchetul General

Mandatul procurorului general al României în fruntea Parchetului General expiră pe 27 aprilie, iar ministrul Justiției a dat asigurări că până la această dată va fi numit un nou procuror general în funcție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×