Atenționări de călătorie emise de MAE! Cod portocaliu de ninsoare, românii sfătuiți să stea acasă

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
23/01/2019, 11:00
Atenționări de călătorie emise de MAE! Cod portocaliu de ninsoare, românii sfătuiți să stea acasă GALERIE FOTO
Atenționări de călătorie emise de MAE

Vremea rea pune stăpânire pe țară, dar și pe mai multe regiuni din Europa! Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis mai multe atenționări de călătorie și îi sfătuiește pe români să plece la drum doar dacă este absolut necesar. Alertele îi vizează pe cei care vor să călătorească în Franța și Marea Britanie, unde ninge abundent.

„În Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost instituit un cod galben de vreme nefavorabilă pentru perioada  23 – 25 ianuarie 2019, ora 11:00, în regiunile Central, Tayside & Fife, East Midlands, Anglia de Est, Highlands & Eilean Siar, Londra & Anglia de Sud-Est, Anglia de Nord-Est și de Nord-Vest, Irlanda de Nord, Scoția de Sud-Vest, Lothian Borders, Anglia de Sud-Vest, Strathclyde, Țara Galilor, West Midlands și Yorkshire & Number. În zonele montane va ninge, vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste și se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ninsoare sau lapoviţă, cu depunere strat de zăpadă”, anunță MAE.

Zborurile pot avea întârzierei pe aeroporturile din Marea Britanie
Zborurile pot avea întârzierei pe aeroporturile din Marea Britanie

Atenționări de călătorie emise de MAE

MAE informează că este posibil ca pe unele elemente de infrastructură (poduri, viaducte, carosabil rutier), circulația să fie îngreunată, iar în unele aeroporturi să se înregistreze întârzieri sau chiar anulări de zboruri. O altă atenționare de călătorie a fost emisă pentru Franța. „În regiunea Ile-de France, circulația rutieră pe șoseaua RN118 este închisă pentru camioanele de peste 3,5 tone începând cu data de 22 ianuarie 2019, orele 21:00. De asemenea, în diferite porțiuni ale șoselelor din zonele afectate de ninsori, circulația este îngreunată”, informează MAE.

Reprezentanții Guvernului reamintesc faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×