Atenție, șoferi! Cum va fi limitată viteza, potrivit unui proiect de lege la nivel european

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 12:20
Atenție, șoferi! Cum va fi limitată viteza, potrivit unui proiect de lege la nivel european GALERIE FOTO
Anunț important pentru șoferi! Viteza va fi limitată

Limitarea vitezei este propunerea controversată și extrem de criticată de șoferi și nu numai. Viteza este principala cauză a numeroaselor accidente mortale de pe drumuri. Pentru a reduce scăderea acestora, oficialii europeni vor să impună producătorilor auto introducerea unui sistem care să limiteze viteza.

Toate mașinile care circulă în Europa vor putea fi văzute depășind viteza legală cu ajutorul unor camere video care recunosc semnele de circulație și datele de GPS.

Viteza va fi limitată pentru șoferii vitezomani!

Șoferii nu vor mai putea să meargă cu viteză! Un sistem de limitare a acesteia va fi montat în absolut toate vehiculele. Oficialii europeni au propus producătorilor auto să integreze în noile modele un sistem care limitează viteza. Măsura a fost luată din cauza numeroaselor accidente care au ca principal motiv viteza. Sistemul în cauză va fi instalat în toate mașinile din Europa, iar limitarea vitezei se va face cu ajutorul camerelor video care vor recunoaște semnele de circulație. De menționat este faptul că sistemul va limita puterea motorului, nu va acționa frâna. Șoferii și producătorii auto au primit reticenți propunerea oficialilor. Producătorii de autovehicule afirmă că nu au timpul necesar unei astfel de schimbări. Proiectul de lege se află în Parlamentul European, în dezbatere, urmând ca în anul 2022 să intre în vigoare.

Atenție șoferi! Se cere limitarea vitezei
Atenție șoferi! Viteza va fi limitată

„A, da? Dar ce-ar fi ca mașinile pentru șosele să fie făcute să respecte vitezele de pe șosele? Chiar nu m-ar deranja ca pe drumuri de 50 să nu se ducă la 51. Sunt prea mulți conducatori auto iresponsabili în trafic. Producătorii auto să concureze în calitatea produselor, (că au ajuns mașini scumpe, niște căruțe din tabla moartă și plastic PET) știți voi, în chestii care chiar conteaza. O mașină produsă pentru șosele nu are de ce sa aibă 300 km în bord, decât pentru live-uri pe Facebook”, a fost comentariul unui internaut despre viitoarea lege a limitării vitezei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×