Armata Română a rămas fără comandant! Mandatul lui Nicolae Ciucă, suspendat de judecători

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
31/01/2019, 14:39
Armata Română a rămas fără comandant! Mandatul lui Nicolae Ciucă, suspendat de judecători
Nicolae Ciucă, fost comandant al Armatei Române, suspendant!

Armata Română a rămas fără șef! Nicolae Ciucă a fost suspendat de către judecători. Curtea de Apel București a decis, în cursul zilei de miercuri, suspendarea decretului de prelungire a comandantului. Totul s-a petrecut din cauza unui conflict politic, iar în urma suspendării lui Nicolae Ciucă, noul șef al Statului Major este de acum înainte generalul Laurian Anastasof. Bărbatul este fost consilier al ministrului Apărării. „Dacă nu se prelungea mandatul generalului Nicolae Ciucă exista riscul de a se periclita misiunile din străinătate ale Armatei Române şi se perturba grav continuitatea conducerii structurilor de forţă ale Armatei. MApN nu dovedeşte prin ce a fost vătămat.

Şeful Statului Major exercită conducerea de forţă a Armatei Române şi are gradul cel mai înalt, fiind numit de preşedintele României. Actele care ţin de securitatea naţională nu pot fi suspendate de instanţele de contencios. Demersul MApN este unul politic. MApN a introdus o acţiune în instanţă înainte de a primi un răspuns la plângerea prealabilă depusă la Administraţia Prezidenţială. MApN nu era îndreptăţit să introducă acţiunea în instanţă, deoarece interesul decretului este de a asigura continuitea la conducerea Armatei”, a spus reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale.

Nicolae Ciucă, fost comandant al Armatei Române, suspendat de judecători!

Curtea de Apel București a hotărât miercuri să suspende decretul de prelungire a lui Nicolae Ciucă. „Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018.

Laurian Anastasof, noul comandant al Armatei Române.
Laurian Anastasof, noul comandant al Armatei Române.

Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, potrivit deciziei instanței.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×