Stare de urgenţă în mai multe ţări din Europa: Germania şi Austria au mobilizat armata! 24 de oameni au murit

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 15:16
Stare de urgenţă în mai multe ţări din Europa: Germania şi Austria au mobilizat armata! 24 de oameni au murit GALERIE FOTO
Stare de urgenţă în mai multe ţări din Europa: Germania şi Austria au mobilizat armata! 24 de oameni au murit

Germania și Austria au scos armata pe străzi pentru a face față zăpezii. Cele două țări europene au declarat stare de urgență în zonele în care vremea severă a făcut victime. 24 de oameni au murit. Majoritatea victimelor și-a pierdut viața în avalanșele care s-au produs în aceste țări în ultimele zile.

În Austria aproximativ 500 de soldați au fost chemați pentru a debloca drumurile care au devenit impracticabile, după ce a nins abundent mai multe zile la rând. Alți 1.000 de soldați sunt în regim de așteptare, au comunicat autoritățile de la Viena. Austria a înregistrat fenomene de iarnă severă în această săptămână, iar mai multe persoane și-au pierdut viața. Cel puțin șapte schiori au fost uciși în avalanșe, după căderile masive de zăpadă din ultimele două săptămâni. Cea mai mare parte a Austriei rămâne la cel mai înalt nivel de alertă în ceea ce privește avalanșele.

Armata germană a ajutat la deblocarea drumurilor

Stare de urgență în Germania și Austria! Nemții au scos armata și tancurile pentru a debloca drumurile

Căderile masive de zăpadă au dus la declanșarea stării de urgență în Austria și Germania. 24 de oameni au murit, majoritatea din cauza avalanșelor. Și în Bavaria situația a fost gravă. În unele zone din sudul Germaniei militarii au fost de asemenea chemați să ajute șoferii, care au fost prinși în mașinile lor pe autostrada A8. Cel puțin 90 de zboruri programate pe aeroportul din München au fos anulate, iar un copil a fost ucis de un copac care s-a prăbușit sub greutatea zăpezii, au anunțat autoritățile de la Berlin.

În Austria mai mute stațiuni montane au rămas izolate, iar pericolul producerii avanlanșelor persistă

Chiar dacă nu mai ninge, armata din Austria și Germania este mobilizată pentru a debloca drumurile. Militarii au ajutat în aceste zile și la curăţarea acoperişurilor, dar mai ales a drumurilor către localităţile izolate de nămeţi. Patru districte din Bavaria sunt și acum în stare de urgență, din cauza ninsorilor abundente. Armata germană a scos inclusiv tancurile pentru că numai aşa puteau ajunge la sinistraţi. Meteorologii spun că este cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani, în aceste zone.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×