ANM, avertizare de Crăciun! „Vreme închisă la nivelul întregii țări”

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
24/12/2018, 15:26
ANM, avertizare de Crăciun! „Vreme închisă la nivelul întregii țări”
Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza pentru ziua de 25 decembrie!

Administrația Națională de Meteorologie anunță vremea pentru Crăciun, iar odată cu ea și o avertizare pentru unele zone! În ziua de Crăciun vom avea parte de ninsori slabe, ce se vor semnala în Transilvania, Maramureș și Moldova. Mai multe declarații despre fenomen a făcut meteorologul de la Administrația de Meteorolgie, Mihai Timu. „În Ajunul Crăciunului, vremea va fi închisă la nivelul întregii ţări. Pe parcursul zilei vor fi înnorări şi precipitaţii pe arii mai extinse, iar în vest, centru şi nord cantităţile de apă vor fi mai însemnate, de 10 – 15 litri/mp şi, izolat, peste 25 de litri/mp. În zona de munte va ninge şi stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În noaptea de Ajun, precipitaţiile se vor diminua şi restrânge. Deci, ninsoarea va fi viscolită în acele zone, dar rafalele vântului în general de 50 – 55 km/h se vor mai înregistra şi în zonele joase din centrul, sud-vestul sau estul României. Temperaturile vor fi cuprinse între zero şi 10 grade Celsius, ceea ce va însemna o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, a specificat acesta despre Ajunul Crăciunului.

ANM, avertizarepentru ziua de Crăciun!

„Pentru prima zi de Crăciun ne aşteptăm la o scădere a valorilor termice care vor reveni cumva în jurul mediilor climatologice. Asta înseamnă maxime între -4 şi 4 grade Celsius. În cursul zilei, în partea de sud şi sud-est va fi un cer variabil, exceptând primele ore când vor fi ceva înnorări trecătoare şi, izolat, posibil, precipitaţii slabe mixte. În restul teritoriului înnorările se vor menţine, iar pe arii restrânse, cel puţin în nord, nord-est şi centru, va ninge slab.

Vreme Crăciun
Vreme Crăciun

La munte va mai ninge din loc în loc, slab cantitativ, dar acolo vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze mai mari în zona înaltă, în special a Carpaţilor Meridionali, unde va mai spulbera zăpada. Viteze ale vântului de 50 – 55 km/h vor mai posibile şi în Moldova, Dobrogea sau sud-vestul Olteniei”, a specificat meteorologul Mihai Timi, meteorolog al Adrministrație Naționale de Meteorologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×