Amenințare cu bombă la Ploiești! „Se impune evacuarea pacienţilor”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/11/2018, 22:03
Amenințare cu bombă la Ploiești! „Se impune evacuarea pacienţilor”
Atentat cu bombă la Spitalul de Urgență din Ploiești!

O amenințare cu bombă la Ploiești a adus evacuarea a 150 de persoane. Totul s-a petrecut la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. De asemenea, apelul la 112 de azi, marți, 13 noiembrie, semnala existența unei bombe și într-un centru comercial din localitate.

Complexul comercial a fost eliberat de urgență, conform reprezentanților Inspectoratul pentru Situații de Urgență. 150 de persoane aflate la fața locului au părăsit centrul comercial speriate.

Amenințare cu bombă la Ploiești marți, 13 noiembrie

Cei aflați la Spitalul de Urgență din Ploiești, dar și la un centru comercial au tras o sperietură imensă din cauza unei bombe. Reprezentanții Poliției au ajuns la locurile cu pricina datorită apelului la 112: „o voce de bărbat a sesizat un atac cu bombă la un supermarket din zona de nord a Ploieştiului şi la Spitalul Judeţean”. Cel care a sunat pentru ajutor la oamenii legii nu a mai răspuns la telefon, fapt ce i-a alarmat pe aceștia. Imediat ajunși la cele două locuri, reprezentanții Poliției și ai ISU au evacuat zona și au verificat fiecare părticică. Se pare că evenimentul nu i-a alarmat pe cei din spitalul județean, astfel că aceștia nu au evacuat instituția de urgență, crezând că este o glumă.

Momentan, sunt efectuate verificări în detaliu în cele două compleze. Zona dispune acum de o autospecială, dar și de o grupă operativă. „Pompierii militari au început montarea corturilor în parcarea Spitalului Judeţean în eventualitatea în care se impune evacuarea pacienţilor”, au specificat cei de la Ispectoratul pentru Situații de Urgență Prahova. Pentru această situație, oamenii legii au înfăptuit un dosar penal, potrivit Legii 535/2004, care are în vedere combaterea și prevenirea terorismului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×