A început carnavalul de la Veneția 2019. 10 lucruri inedite despre festivalul măștilor

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 22:22
A început carnavalul de la Veneția 2019. 10 lucruri inedite despre festivalul măștilor GALERIE FOTO
A început carnavalul de la Veneția 2019. 10 lucruri inedite despre festivalul măștilor

A început carnavalul de la Veneția 2019. Festivalul care a debutat pe 16 februarie se va încheia pe 5 martie la această ediție. În fiecare an se strâng milioane de turiști care doresc să trăiască experiența festivalului în cunoscutul oraș italian. Carnavalul de la Veneția este cunoscut mai ales pentrucarnavalul care aduce măștile sale celebre și pentru costumațiile specfice.

Buna dispoziţie a carnavalului de la Veneţia, a pus stăpânire pe străzile oraşului. Acestea vor fi împânzite pe toată durata spectacolului de numeroşi petrecăreţi mascaţi, care dansează şi flirtează, buna tradiţie veneţiană. Turiştii sunt îndemnaţi să viziteze Veneţia, iar organizatorii păstrează pentru mijlocul și finalul perioadei cele mai tari evenimente. Și în acest an sunt la la mare căutare măștile clasice, dar și altele inedite.

A început carnavalul de la Veneția 2019. Care sunt cele 10 lucruri inedite despre festivalul măștilor

Carnavalul de la Veneția a început azi. Sunt și lucruri mai puțin știute despre evenimentul care aduce în Italia milioane de turiști. De altfel doar pentru carnaval se înregistrează o afluență de 30.000 de vizitatori pe zi.

10 lucruri inedite despre festivalul măștilor, care are loc la Carnavalul de la Veneția

 

10 lucruri inedite despre festivalul măștilor

  1. există cinci tipuri diferite de măşti la Carnavalul de la Veneția. Prima este masca Bauta- care acoperă toată faţa, dar există şi unele doar până la nivelul gurii, astfel mâncatul, băutul şi vorbitul să fie mai uşoare
  2. masca Columbină,  doar pentru jumătatea feţei, uneori chiar cu aur sau argint
  3. masca Moretta – foarte populară printre femeile veneţiene, masca Volto sau Larva. Aceasta este de obicei albă, aceasta purtându-se de obicei și cu o pelerină şi o pălărie tricorn
  4. masca Medico Della Peste – care deşi este macabră este foarte populară, are un cioc lung.
  5. masca împotriva ciumei (Medico Della Peste) a fost creată de un fizician francez. S-a întâmplat în secolul al XVI lea, Charles de Lorme care o folosea  pentru a se proteja de ciumă atunci când trata  bolnavii.
  6. măştile sunt realizate de aşa numiţii  “mascherari” care au un statut aparte încă din 1436. Erau  ajutaţi de pictori care le desenau feţele. Formele erau apoi prelucrate de mascherari şi decorate cu aur, argint, picturi deosebite, cristale sau pene.
  7. carnavalul veneţian a fost întrerupt de regimul  fascist a lui Mussolini în 1930 şi a fost  reînviat la 1979 de artizanii care doreau să readucă sărbătoarea la Veneţia.
  8. de organizarea Carnavalului  veneţian  s-a ocupat Compagnie di Calze, care erau asociaţii de tineri nobili recunoscuţi dupa ciorapii lungi şi multicoloraţi pe care îi purtau.
  9. măştile veneţiene au avut o apariţie fascinantă în filmul “Cu ochii larg închişi” (Eyes wide shut, 1999). În acest film Tom Cruise intră într-un grup sinistru de hedonişti bogaţi în timpul unui  bal mascat bacchanalian.
  10. în 2011 Carnavalul veneţian are şi o tematica “Ottocento”(1800), şi a avut loc între 19 Februarie şi 8 Martie.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×