Cum se apără Gabriela Firea, după defecțiunile Otokar, de la STB

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 08:51
Cum se apără Gabriela Firea, după defecțiunile Otokar, de la STB GALERIE FOTO
Gabriela Firea crede că s-a dat prea mare importanță defecțiunilor autobuzelor Otokar

Gabriela Firea reacționează în urma defecțiunilor produse la autobuzele Otokar și semnalate de bucureșteni. Edilul Capitalei afirmă că este vorba despre „mici incidente” care au căpătat o amploare nejustificată, poate și pe fondul neînțelegerii modului în care funcționează  respectivele autobuze.

Sunt provocări. Nu vreau să vă dau o cifră care să devieze atenția. Dar la achiziția de acum 12 ani au fost în primele două luni aproape 500 reclamații în legătură cu noile autobuze. Acum, bineînțeles că sunt persoane interesate să denigreze acest proiect foarte important al Capitalei, și anume achiziția a 400 de autobuze noi, Euro 6”, a declarat Gabriela Firea.

Nu numai oamenii de rând, ci și șoferii STB s-au plâns de aceste autobuze Otokar
Nu numai oamenii de rând, ci și șoferii STB s-au plâns de aceste autobuze Otokar

Autobuzele Otokar, defecțiuni în lanț. Firea neagă totul

De fiecare dată s-a constatat, după verificarea incidentului, că era pur și simplu ori o neatenție, o neglijență, o neînțelegere a bordului, care e foarte nou și electronic, din partea conducătorului auto, ori un mic incident care a fost umflat și crescut și exagerat. Realitatea e una. În București s-au cumpărat 400 de autobuze noi și anul acesta mai achiziționăm 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze și 400 de autobuze cu gaz natural comprimat. Parcul auto STB se înnoiește, va scădea și poluarea și timpul de așteptare în stație va fi diminuat. Asta e știrea adevărată. Restul, cancan.”, a mai precizat Primarul Capitalei.

Din momentul achiziționării lor , autobuzele Otokar au înregistrat nenumărate defecțiuni, semnalate de locuitorii capitalei, mai ales prin intermediul rețelelor sociale. Spre exemplu, unul dintre autobuze s-a defectat chiar în prima zi în care a fost dat spre folosință. Acesta a fost  în fața liceului Tudor Vladimirescu, în timp ce ușa de la cabina șoferului  s-a blocat. Un alt autobuz a întâmpinat probleme cu instalația de încălzire, iar oamenii s-au trezit inundați cu apă clocotită. De asemenea, un astfel de autobuz a „reușit” să dea peste cap  circulația, blocând prima bandă de pe Bulevardul Aviatorilor.  Mai mult decât atât, sindicaliștii Societății de Transport București au semnalat la rândul lor numeroasele probleme tehnice cu care se confruntă aceste autobuze.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×