2019 Anul Porcului de Pământ. Tradiții care aduc noroc în Anul Nou chinezesc

Ana Chivu   
în Horoscop
05/02/2019, 09:07
2019 Anul Porcului de Pământ. Tradiții care aduc noroc în Anul Nou chinezesc GALERIE FOTO
Tradiții care aduc noroc în Anul Porcului de Pământ în 2019!

Anul Porcului de Pământ 2019 aduce noi tradiții și obiceiuri în Anul Nou chinezesc. Cea mai importantă sărbătoare chineză este Anul Nou lunar. În această perioadă membrii familiei se reunesc, aprind artificii și se relaxează pentru obiceiurile pe care urmează să le respecte, lăsate în urmă de generații și generații.

În zilele acestei sărbători, are loc cea mai mare migrație umană, astfel că sute de oameni străbat lumea pentru a fi în ziua specială la localitățile de origine. Anul Minstrețului de Pământ debutează azi, pe 5 februarie. Iată care sunt tradițiile și obiceiurile!

Anul Porcului de Pământ 2019! Ce tradiții îți aduc noroc?

În Ajunul Anului Nou, familiile chineze sunt neapărat împreună, la cină. Aceștia au obiceiul de a juca Mohjong și poker, iar tinerii primesc surpriză un plic roșu în care se află bani. De asemenea, artificii se aprind la orice oră din zi și noapte pe toată durata zilei de sărbătoare. Rolul plicurilor cu bani și ale artificiilor este de a speria „guonian”, monstrul celor 12 luni dintr-un an. Ele anunță Anul Nou plin de noroc. Din păcate, artificiile au fost interzise în ultimii doi ani în marile orașe: Beijing, Shanghai şi Tianjin.

An Nou chinezesc. Ce tradiții se țin în Anul Porcului de Pământ?
An Nou chinezesc. Ce tradiții se țin în Anul Porcului de Pământ?

Mâncarea pentru sărbătorirea Anului Nou chinezesc este de asemenea foarte specială, dar care variază în funcție de regiuni. Familiile din nordul Chinei mănâncă găluște tradiționale, rezidenții din Shanghai au pe masă mai multe tipuri de carne, aceasta crezând că aduce bunăstare în anul ce va veni. Toate familiile chineze au ușile pline de hârtie roșie decupată în formă de „fu”, care înseamnă „noroc”. De asemenea, se pot pune lângă imagini care reprezintă animale din anul respectiv din zodiacul chienzesc, pești, lilieci. Anul acesta se folosește mistrețul. Se spune că persoanele care sunt născute în zodia corespunzătoare Anului Nou chinezesc primesc cele mai multe provocări. Acestea trebuie să poarte numai lucruri roșii, la fel ca și accesoriile, pentru protecție. Rudele se vizitează în primele 3 zile ale Noului An chinezesc, dicscutând în majoritate acazurilor despre viitorul tinerilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×