1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. Cele mai ingenioase farse din istorie

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
01/04/2020, 12:30
1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. Cele mai ingenioase farse din istorie
1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. Cele mai ingenioase farse din istorie. Sursa foto: Pinterest.com

1 Aprilie este cunoscută în întreaga lume ca Ziua Păcălelilor, oamenii amuzându-se și făcând tot felul de farse semenilor. Această zi nu este considerată sărbătoare naţională în niciun stat, dar este un prilej prin care oamenii își mai descrețesc frunțile.

Top 10 cele mai ingenioase farse făcute de-a lungul timpului

  1. BBC și recolta de spaghetti. Postul de televiziune britanic a difuzat în anul 1957 un reportaj în care vorbea despre livezile de arbori de spaghetti din Elveția, oamenii întrebând cum ar putea intra în posesia unui astfel de copac minune.
  2. Ecran color cu ajutorul unui dress. În 1962 suedezii au fost păcăliți după ce doi fizicieni au explicat la un post de televiziune cum își pot face singuri televizoarele în culori. Farsa de 1 aprilie a adunat un val imens de reclamații furioase din partea suedezilor care s-au declarat dezamăgiți că metoda n-a funcţionat.
  3. Pe 1 aprilie 1972 mai multe ziare au scris că o echipă de cercetători a găsit cadavrul monstrului din Loch Ness și că acesta avea peste cinci metri lungime. După ce cadavrul a fost analizat s-a ajuns la concluzia că era vorba de o focă-elefant, iar angajatul unei grădini zoologice, John Shields, a mărturisit că el a plasat leşul în locul respectiv.
  4. Cum 3 planete pot reduce din gravitația Pământului. Un astronomic britanic foarte cunoscut în 1976 a explicat la un post de radio că alinierea planetelor Pluto, Jupiter și Terra pot reduce semnificativ gravitația Pământului. Astronomul le-a cerut ascultătorilor să facă un mic experiment chiar la ei acasă. Acestora li s-a cerut ca la 9:47 fix să sară, iar mulți britanici chiar au mărturisit că au simţit reducerea gravitaţiei exact la ora precizată.
  5. Destinația turistică „Punct și virgulă” situată în Oceanul Indian.Un an mai târziu, The Guardian și-a păcălit cititorii cu ajutorul unui material despre o țară situată în Oceanul Indian care avea forma semnului punct și virgulă. Mulți s-au arătat interesați să știe mai multe despre San Serriffe, dar au rămas dezamăgiți când au aflat că a fost o simplă farsă.
  6. Margaret Thatcher și Mihail Gorbaciov, îndrăgostiți. Cotidianul britanic Daily Mirror a șocat lumea politică din anul 1987 când a publicat o știre potrivit căreia prim-ministrul Regatului Unit Margaret Thatcher şi liderul Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov trăiau o poveste de dragoste. Ziariştii aveau şi o dovadă de neconstestat în acest sens: o fotografie cu cei doi stând la o masă, însă britanicii au aflat mai târziu că a fost vorba doar de sosiile celor doi.
  7. Big Ben și trecerea la formatul digital. BBC s-a ținut de șotii și câțiva ani mai târziu când a relatat că celebrul Big Ben va fi trecut în format digital. Ascultătorii din 1 aprilie 1980 au fost șocați de veste și au început imediat să protesteze. BBC-ul din Japonia a anunţat chiar că acele ceasului vor fi vândute primilor patru ascultători.
  8. Hamburgeri pentru persoanele stângace. Lanțul american de fast-food Burger King a publicat în 1998 mai multe reclame prin care anunța oamenii că pune în vânzare hamburgerul special pentru stângaci, în care toate ingredientele și condimentele sunt rotite cu 180°. S-au format cozi mari, iar clienții erau foarte atenți să nu li se încurce comanda.
  9. Tot în 1998 un ziar din statul american Alabama a publicat un articol prin care îi cerea Parlamentului redefinirea valorii numărului PI de la 3.14159 etc la 3. Se pare că cererea ar fi fost făcută de Biserică ca să fie exact ca cea din Biblie, însă oamenii nu au gustat gluma și au bombardat politicienii cu telefoane prin care cereau ca PI să fie lăsat în pace.
  10. Creatura cu chip de înger descoperită de un bărbat care-și plimba câinele în apropiere de un vechi drum roman din Derbyshire. Dezvăluirea a fost făcută de site-ul Lebanon Circle în anul 2007 și mulți oameni au venit să vadă locul indicat, unii dintre ei neacceptând nici la ora actuală că totul a fost o farsă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×