Vremea în weekend. Anulează-ți orice plan și stai acasa. Temperaturile scad sub 0 grade

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
08/11/2018, 16:53
Vremea în weekend. Anulează-ți orice plan și stai acasa. Temperaturile scad sub 0 grade
Vremea în weekend va aduce temperaturi de sub 0 grade Celsius

Vremea se schimbă în acest weekend! Este recomandat să-ți anulezi orice plan și să stai acasă, căci temperaturile scad sub 0 grade! Prognoza meteo 8-10 noiembrie aduce o atmosfera mohorâtă, cât și temperaturi negative, iar asta în special la munte. Conform ANM, în sudul, sud-estul și local în estul teritoriului, vremea va fi în general închisă, cu multă ceață și burniță. În schimb, în zonele de deal și de munte, vremea va fi predominant frumoasă și va avea și un cer senin. Maximele zilei de azi, 8 noiembrie, se vor încadra între 10 grade în Moldova și 19 în Maramureș. În Capitală, termometrele, la mijlocul zilei, vor arăta 13 grade Celsius.

În weekend, vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile minime se vor încadra între -4 în estul Transilvaniei și 10 grade Celsius la malul mării. De asemenea, dimineața și seara se anunță ceață!

Vremea în weekend! Temperaturile scad sub 0 grade Celsius

Sâmbătă și duminică, la București, temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă de 6 grade Celsius. Vestea bună este că meteorologii nu anunță precipitații, dar, cu toate astea, vremea va fi mohorâtă. La munte se anunță cer însorit și temperaturi de maximum 14 grade Celsius. Cu toate acestea, temperaturile vor scădea treptat, iar, după ce va apune soarele, se vor atinge valori de chiar -1 grade Celsius.

Cât despre cum va fi iarna în acest an, meteorologii au anunțat deja că vom avea parte de temperaturi scăzute. ”Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018/19. Cu alte cuvinte, acest scenariu este de două ori mai probabil decât cel al persistenţei unor condiţii neutre Astfel, o încălzire ar putea (…) avea loc, între septembrie şi noiembrie”, din spusele meteorologilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×