Vremea de 1 Martie! Prognoza meteo pentru săptămâna 25 februarie – 3 martie

Alexandra Chivu   
în Horoscop
24/02/2019, 14:11
Vremea de 1 Martie! Prognoza meteo pentru săptămâna 25 februarie – 3 martie GALERIE FOTO
Vremea de 1 Martie! Prognoza meteo pentru săptămâna 25 februarie - 3 martie 2019

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza pentru săptămâna 25 februarie – 3 martie. Experții meteo au făcut un anunț neprevăzut despre ziua de 1 Martie, căci după valul de temperaturi extreme care au lovit România și după șocurile-termice de care am avut parte totul revine la normal.

Mai mult, temperaturile vor fi neobișnuit de calde, iar termometrele vor arăta chiar și 15 grade Celsius. „Vineri, pe 1 martie, ne așteptăm la vreme deosebit de caldă. Temperaturile vor fi între 10-15 grade”, a explicat meteorologul Alina Șerban.

Vremea de 1 Martie! Prognoza pentru săptămâna 25 februarie – 3 martie 2019

Așadar, după ce am pătimit cu încă o doză, însă una mică, de iarnă, vom intra într-un proces de încălzire treptată. „Venim cu vești bune. După acest pasaj cu vreme deosebit de rece, intrăm într-un proces de încălzire treptată a vremii. Temperaturile vor crește ușor, iar la mijlocul săptămânii viitoare, așteptăm ca maximele să atingă valori de peste 10 grade, în mare parte a țării”, a mai spus meteorologul. În intervalul 25 februarie – 3 martie 2019 se anunță o atmosferă mai caldă decât normalul perioadei la care ne aflăm.

Vremea de 1 Martie! Prognoza meteo pentru săptămâna 25 februarie - 3 martie
Vineri, pe 1 martie, ne așteptăm la vreme deosebit de caldă
  • În Banat, valorile termice vor fi constante și apropiate de cele normale perioadei. Maximele se vor situa între 6 și 8 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -2 și 0 grade Celsius, excepție de la regulă făcând doar a doua parte a zilei din data 25 februarie, care vor fi mai reci, cu minime de -6…-4 grade Celsius.
  • În Crișana, maximele săptămânii vor fi de 4 sau 5 grade Celsius. Media regională va fi cuprinsă între -5 și 1 grad Celsius, mai puțin pe timp de noapte, când temperaturile vor fi mai reci, având o medie de -12 …-10 grade Celsius.
  • În Maramureș, maximele perioadei se vor situa între 4-6 grade Celsius, media minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade Celsius. Se anunță precipitații slabe în perioada de 28 februarie – 3 martie 2019.
  • În Transilvania, valorile termice se vor situa între 4 și 6 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative, iar, pe parcursul intervalului, minimele se vor situa preponderent negative, iar acestea vor fi cuprinse între – 5 și – 1 grad Celsius.
  • În Maramureș, media regională a minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade Celsius. Se anunță precipitații slabe în perioada 27- 3 martie 2019. În Muntenia media regională a minimelor se va situa între – 2 și 2 grade Celsius. Noapțile vor fi mai reci, iar acestea vor avea o medie în jurul valorii de – 6 grade Celsius.
  • În Oltenia, pe parcursul săptămânii, minimele se vor încadra între -2 și 2 grade Celsius. Se așteaptă precipitații în intervalul 25 – 3 martie.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×