Avertizare ANM: Vreme mohorâtă în următoarele zile! Prognoza meteo pentru începutul săptămânii viitoare

Avertizare ANM: Vreme mohorâtă în următoarele zile! Prognoza meteo pentru începutul săptămânii viitoare
Avertizare de vreme rea din partea ANM *foto: zf.ro

Vremea mohorâtă continuă în România și în următoarele ore. Meteorologii au avertizat că, cu începere de duminică, de ora 12:00, vremea va fi extrem de rece. ANM a anunțat că vor fi ninsori la munte și precipitații mixte în zonele subcarpatice. Avertizarea meteo de vreme rea este valabilă în toată țara începând de duminică, 6 octombrie și va ține până marți, 8 octombrie, la ora 10:00.

Avertizare de vremea rea pentru următoarele 48 de ore

În acest interval vremea vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare. De altfel se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări și va spulbera zăpada. În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți, 8 octombrie, precum și în noaptea de marți spre miercuri, arată meteorologii. De miercuri, 9 octombrie, temperaturile vor ajunge chiar și la 25 de grade în Lunca Dunării, arată directorul general al ANM, Elena Mateescu.

Avertizare de vreme rea din partea ANM
Avertizare de vreme rea din partea ANM *foto: realitatea.net

Vremea se va îmbunătăți de miercuri

„Începând de miercuri vom înregistra creşteri în ceea ce priveşte regimul de temperaturi de la o zi la alta astfel încât este posibil din a doua jumătate a săptămânii să vorbim de valori cuprinse între 21 şi chiar 24, 25 de grade în Lunca Dunării. 25 de grade la nivelul unei temperaturi maxime în ţara noastră reprezintă pragul unei zile de vară. Vom mai avea, pe parcursul lunii octombrie, perioade în care mercurul în termometre să ne aducă valori de temperaturi ridicate şi multe zile cu soare”, a spus Elena Mateescu.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×