Viorica Dăncilă, lovitură pentru bugetari: vor urma restructurări la stat?

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/11/2018, 11:45
Viorica Dăncilă, lovitură pentru bugetari: vor urma restructurări la stat?
Viorica Dăncilă, în timp ce ținea un discurs

Viorica Dăncilă, a nouă lovitură pentru bugetari: vor urma restructurări la stat? Premierul României a admis public faptul că a cerut o analiză cu privire la schema de personal din ministere. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor discuta pe baza acestui subiect cu Eugen Teorodovici, ministrul Finanțelor. Mai exact, se va cerceta tot ce ține de scenariile pentru bugetul de anul viitor, împreună cu rectificarea bugetară. Însă, nu este prima dată când subiectul iese la lumină. Primul care a vrut să se analizeze personalul în aparatul bugetar a fost chiar ministrul Finanțelor. Acesta a semnalat o problemă în ceea ce privește sistemul public.

Iată declarația ministrului Finanțelor: ”Cred că e de bun simţ să te gândeşti (la o reformă a aparatului bugetar – n.r.) pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală, şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a declarat Eugen Teorodovici, conform digi24.ro.

Viorica Dăncilă, lovitură pentru bugetari! ”Sunt multe companii cărora nu li se justifică prezența”

Viorica Dăncilă, lovitură pentru bugetari!
Fotografie în care este surprins Eugen Teorodovici, ministrul Finanțelor

De altfel, în urmă cu două săptămâni, moment în care anunța public problema sistemului, Teorodovici găsise și o soluție. Ministrul Finanțelor mărturisea că e timpul să stea de vorbă cu fiecare ministru în parte, pentru a scădea cheltuielile și a mări veniturile. ”Transporturi, Sănătate, sănătate mă refer la casă în special (Casa de Asigurări de Sănătate – n.r.) şi alte ministere, care au şi foarte multe companii în subordine: Economia, Energia, să spunem, declara Teorodovici, în urmă cu două săptămâni.

Totodată, acesta a semnalat o disfunțiune, aceasta rezumându-se la multiplele companii care nu-și justifică prezența. ”Sunt multe, foarte multe companii pe care dacă le luăm la mână şi discutăm despre fiecare în parte, ce rol are şi dacă se justifică prezenţa ei astăzi în România, o să vedeţi că nu găsim niciun argument pro, ci doar împotrivă. Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri şi cred că e momentul să spunem stop şi nu doar stop şi, în sens invers, reluăm procesul”, a declarat acum două săptămâni ministrul Finanțelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×