Viorica Dăncilă confirmă: Klaus Iohannis i-a respins pe Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunţat că propunerile PSD pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, Olguţa Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici, au fost refuzate de către preşedintele Klaus Iohannis. Dăncilă a atacat decizia şefului statului şi spune că acesta critică partidul PSD la fiecare discurs iar refuzul propunerilor reprezintă un a

„Preşedintele a confirmat încă o dată că nu poate să îşi exercite rolul de mediator. Fiecare ieşire arată că are accese puternice politice fiecare ieşire fiind un atac la adresa PSD, I-am cerut domnului preşedinte o decizie privind numirea celor doi miniştri de la Transporturi şi Dezoltare. Era firesc să avem un răspuns după decizia CCR, preşdintele mi-a comunicat că nu va accepta propunerile”, a declarat Dăncilă, astăzi.

Viorica Dăncilă confirmă: Klaus Iohannis a respins propunerile PSD

Premierul a mai vorbit şi despre România şi preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi spune că blocajul la nivelul celor două ministere rămase fără conducător, al Transporturilor şi al Dezvoltării, va dăuna imaginii ţării noastre în lumina preluării şefiei UE:

Premierul României, Viorica Dăncilă, alături de preşedintele ţării, Klaus Iohannis

„Peste numai câteva zile vom prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cu o situaţie de blocaj la două ministere importante, o situaţie de blocaj în ceea ce priveşte preluarea dosarelor aflate pe agenda europeană şi cu o situaţie care nu e favorabilă imaginii României în acest sens”, a afirmat premierul.

Totodată, Viorica Dăncilă a mai vorbit şi despre şedinţa CSAT, după care Iohannis a prelungit mandatul şefului Armatei„În privința CSAT privind organizarea și functionarea Ministerului Apărării Naționale, Președintele nu are atribuția de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Armatei Române. Numirea si prelungirea se fac numai la propunerea ministrului cu avizul primului ministru, iar azi în sedința CSAT, nu s-a discutat posibilitatea prelungirii actualului mandat al şefului Statului Major al Armatei Române.”