Viorica Dăncilă a venit însoțită de un ofițer SPP la ședința de guvern. Care e motivul

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 16:45
Viorica Dăncilă a venit însoțită de un ofițer SPP la ședința de guvern. Care e motivul
Viorica Dăncilă, însoțită de un ofițer SPP

Miercuri, la ședința de Guvern de la Palatul Victoriei, premierul Viorica Dancilă a fost însoțită de un aghiotant al Serviciului de Protecție și Pază(SPP). Anul trecut, la preluarea mandatului, prim-ministrul anunțase că nu dorește să aibă protecție din partea Seviciului. De altfel, situația de față este și prima când un ofițer SPP se află în Palatul Victoriei, la ședința de Guvern.

În prima ședință de Guvern, după ce a devenit prim-ministru, a declarat: ”Aș vrea să precizez că am transmis SPP încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecție. Înțeleg că toți miniștrii au aceeași opțiune și am comunicat deja acest lucru. Vom îndeplini formalitățile legale, în acet sens.”

Viorica Dăncilă, însoțită de un ofițer SPP la ședința de guvern

În ultima perioadă, Viorica Dăncilă a avut o perioadă tulburătoare, căci au ieșit la lumină câteva lucruri din trecutul familiei sale. Tatăl premierului a fost condamnat la închisare, însă a fost amnistiat printr-un decret. Totul s-a întâmplat pe vremea când președintele al României era Nicolae Ceaușescu. Conform investigațiilor făcute de cei de la Recorder.ro, tatăl Vioricăi Dăncilă a fost arestat când avea 45 dde ani și ocupa funcția de cadru activ în Armata Română.

Viorica Dăncilă a venit însoțită de un ofițer SPP la ședința de guvern. Care e motivul
Miercuri, la ședința de Guvern de la Palatul Victoriei, premierul Viorica Dancilă a fost însoțită de un ofițer SPP

”În 1985, Parchetul l-a prins falsificând niște acte de gestiune prin care încerca să acopere o mică pagubă care îi era imputabilă: contravaloarea a 2,5 tone de nutrețuri, 5.400 de lei, în banii de atunci – echivalentul a două sau trei salarii”, arată investigațiile sursei menționate mai sus. Tatăl premierului a fost condamnat la închisoare în 1985 și se pare că acesta a ”strecurat falsuri în atele gospădăriei agrozootehnice ded care era responsabil, în comuna Berceni din județul Prahova”.   Părintele premierului avea vârsta de 45 de ani, moment în care aceasta avea 22 de ani și era studentă în anul al doilea la Institutul ded Petrol și Gaze din Ploiești.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×