Vești bune pentru șoferi! Pot cere anularea punctelor de penalizare! Ce trebuie să facă

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 08:30
Vești bune pentru șoferi! Pot cere anularea punctelor de penalizare! Ce trebuie să facă GALERIE FOTO
Vești bune pentru șoferi! Aceștia pot ere anulare apunctelor de penalizare

Proiectul de lege care prevede că șoferii pot cere anularea punctelor de penalizare a fost aprobat de către Senat, în cursul zilei de luni, 25 februarie. Acest lucru a fost posibil datorită vizionării unor materiale educative care au avut urmări grave din cauza neatenției în trafic sau din cauza unui comportament necontrolat la volanul autovehiculului condus. Proiectul în cauză a fost inițiat de către Mario-Ovidiu Oprea, senatorul PNL. Iată ce arată amendametul!

”În cazul aplicării a două puncte de penalizare, altele decât cele două premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor două puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic.”

Șoferii pot cere anularea punctelor de penalizare!

Proiectul de lege inițiat de senatorul PNL care prevede posibilitatea șoferilor de a cere anularea punctelor de penalizare a fost aprobat luni, de Senat. Amendamentul inițiativei arată că șoferii pot avea acest privilegiu dacă prezintă o dovadă că au participat la vizionarea unui film educativ care a fost realizat de Poliția Română. Filmul este despre efectele nerespectării regulilor în trafic. „Conducătorul auto poate face această solicitare o singură dată într-un interval de şase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a dovezii de participare la vizionare”, arată sursa citată.

Șoferii pot cere anularea punctelor de penalizare!
Șoferii pot cere anularea punctelor de penalizare!

Practica aceasta este întâlnită în alte state, iar rezultatele sunt extrem de pozitive, astfel că aduce corectarea voluntară a acțiunilor greșite la volan. „Pedepsirea încălcării Codului rutier este astfel dublată de educaţie rutieră şi conştientizarea pericolului pe care îl constituie comportamentul greşit la volan. De o importanţă covârşitoare este înţelegerea responsabilităţii enorme pe care o avem în calitate de conducători auto, chiar de la bun început”, specifică inițiatorul proiectului de lege al anulării punctelor de penalizare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×