Vești proaste pentru șoferii din România! Vor da mai mulți bani pe impozite

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 09:27
Vești proaste pentru șoferii din România! Vor da mai mulți bani pe impozite GALERIE FOTO
Șoferii vor plăti mai mult pentru taxe și impozite

Vești proaste pentru șoferii din România. Vor fi nevoiți să scoată din buzunare mai mulți bani pentru impozitele pe mașini  , în cazul în care autovehiculele se încadrează într-o anumită categorie. Aceste majorări pentru mijloacele de transport se diferențiază în funcție de capacitatea cilindrică a automobilelor respective.

Mai concret, în cazul autoturismelor cu capacitate cilindrică de până la 2.000 cmc, nu se aplică nicio creștere, întrucât aceste autovehicule prezintă un coeficient de indexare foarte redus. Nu același lucru putem spune însă despre autoturismele a căror capacitate cilindrică depășește valoarea de 2.000 cmc. În cazul acestora, creșterile variază între 10 și 294 de lei.

Șoferii vor plăti mai mult pe impozite

În ceea ce privește autoturismele cu masă maximă autorizată, egală sau mai mare de 12 tone, nivelul impozitelor nu a fost indexat întrucât este prevăzut la punctele 94 și 95 din OUG nr. 79/2017, menită să vină în  completarea Legii nr 227/2015.  „Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, proiectul de act normativ este necesar a fie adus la cunoştinţă publică, cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre analiză, avizare şi adoptare de către autorităţile publice” , se arată într-un comunicat de presă dat publicității recent de Primăria Capitalei.

Impozite mai mari pentru șoferi
Impozite mai mari pentru șoferi

În altă ordine de idei, șoferii au aflat și când ar urma să le fie returnați banii pentru taxa auto. Pe fondul somațiilor repetate primite din partea Comisiei Europene, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunțat că banii vor fi rambursați până cel târziu în luna iunie a anului curent: „Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114 dacă nu mă înşel, un termen până în iunie anul acesta să fie banii rambursaţi. De ce am pus iunie? Ca să fie un termen mai larg. Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă cei care ne urmăresc că dăm banii tocmai în iunie. Nu. Cum se aprobă bugetul imediat începem să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă. Sper ca domnul preşedinte să nu de înapoi bugetul pentru că ia multe astfel de probleme şi pe zona de alocaţie şi pe zona de taxa auto şi pe alte cheltuieli”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×