Veste proastă pentru români: Tăierea porcului de Crăciun, doar sub supravegherea unui medic veterinar

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 13:24
Veste proastă pentru români: Tăierea porcului de Crăciun, doar sub supravegherea unui medic veterinar
Tăierea porcului de Crăciun, doar cu supravegherea medicului veterinar. Sursa foto: Youtube

Veste proastă pentru români. De acum înainte, tăierea porcului de Crăciun se va putea face doar sub supravegherea unui medic veterinar. Autoritățile impun această măsură după ce a fost redus numărul animalelor din gospodării, iar asta vine după ce țara noastră a fost lovită acum doi ani de cel mai mare focar de pestă porcină din istorie.

Tăierea porcului de Crăciun, doar de față cu medicul veterinar

Un producător agricol privește cu îngrijorare măsura autorităților. Sorin Cristea susține că în țara noastră există puțin peste 8.000 de medici veterinari care în niciun caz nu sunt suficient pentru toate gospodăriile din mediul rural. Oficial sunt înregistrați în jur de cinci milioane de porci în țara noastră, iar numărul veterinarilor este lesne de înțeles că nu ajunge.

E important de precizat că dacă autoritățile descoperă că porcii din gospodăria unui român sunt bolnavi, aceștia pot fi despăgubiți după ce animalele sunt luate și ucise pentru a stopa extinderea virusului. Ordinul Direcției Sanitar Veterinare a ajuns în urmă cu câteva zile mai multe primării din România. Autoritățile vor fi obligate să demareze controale mai ales acum în preajma sărbătorilor de iarnă, când românii sacrifică porcii, scrie observator.tv.

Producătorii agricoli consideră aberantă această decizie: „Ce să facă medicul? Să stea să îmi țină de porc?”

Măsura i se pare aberantă lui Sorin Cristea. „Nu are ce să asiste medicul la porcul meu când îl tai. Ce să facă? Să stea să îmi ţină de porc? Sau să bem o ţuică? Nu! Nu ar trebui să dispară tradiţia asta, că din bătrâni aşa se procedează. Chemi vecinii, prinzi porcul, îl tai, îl înţepi, bei o ţuică fiartă şi te pui să îl faci”, a declarat producătorul agricol conform aceleiași surse.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×