Veste de ultima oră despre Elena Udrea și Alina Bica! Avocatul a anunțat ce se va întâmpla cu ele în următoarea perioadă

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, va depune o nouă solicitare către Biroul de Imigrări pentru a cere prelungirea statului de azil politic pentru Udrea şi Alina Bica.

Cele două au fost eliberate din penitenciarul din Costa Rica înainte de Crăciun, ca urmare a unei decizii venite dinspre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis că sentinţele pentru Udrea şi Bica au fost emise de completurile de cinci judecători, considerat neconform cu prevederile legale, iar procesele celor două vor fi rejudecate.

Veste de ultima oră despre Elena Udrea și Alina Bica

Elena Udrea a trăit o spaimă teribilă în primele zile din arest, însă schimbarea regimului de încarcerare a venit rapid şi a trecut din celula de femei închise pentru fapte crude de violenţă asupra bărbaţilor la cele închise pentru trafic de droguri. Acasă de Crăciun, Udrea a povestit că marele său regret a fost că micuţa sa de doar câteva luni, Eva, nu a recunoscut-o:

„A fost o experienta foarte grea, de data aceasta foarte grea. Spun de data aceasta pentru ca o compar cu cea din 2015, cand am fost arestata preventiv in Romania. Mult mai greu decat atunci, pentru ca acum exista un copil, exista Eva, si despartirea de ea a fost foarte greu de suportat. Vom vedea, copilul deocamdata nici nu are pasaport.

Elena Udrea, alături de Alina Bica

Eu sunt refugiat pe considerente politice cu statut provizoriu, vom vedea, nu as vrea sa spun mai multe lucruri acum pentru ca aici, in Costa Rica, lucrurile sunt foarte sensibile si nu as vrea sa incurc ceea ce am de facut aici. Vom vedea zilele urmatoare. Am trecut mai ușor peste perioada asta. Soluția din România a venit. Noi am încercat tot ce se putea din punct de vedere juridic. Și Alina are în momentul ăsta statutul de refugiat. Vom vedea ce facem mai departe”, a spus Elena Udrea la sosirea în România, despre momentele din închisoare, precum şi despre cum a revenit acasă, în prag de Sărbători.