Val de viroze în România! Ce se întâmplă cu persoanele nevaccinate: Sunt în mare pericol!

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 18:11
Val de viroze în România! Ce se întâmplă cu persoanele nevaccinate: Sunt în mare pericol! GALERIE FOTO
Val uriaş de viroze în România

Un val de viroze a cuprins România iar în ultima săptămână au fost înregistrate 40.000 de cazuri. Andrei Marinescu, medic primar, a oferit detalii despre ce se întâmplă în ţară în această perioadă şi avertizează că persoanele nevaccinate împotriva virusului gripal sunt cele mai afectate.

„Vaccinul reprezintă cea mai bună măsură de a preveni. Din fericire, încă nu suntem la stadiul de epidemie. Mulţi oameni nu sunt vaccinaţi. Când un copil dintr-o comunitate este bolnav acesta trebuie izolat şi apoi mers la medic. Cei care au o imunitate slabă trebuie să ajungă cât de repede la medic. Dacă este vorba despre o răceală care este tratată de mai bine de câteva zile şi nu sunt semne de revenire, iar trebuie mers la medic. 

Val uriaş de viroze în România

Dacă vorbim despre o simplă răceală, tratamentul este simptomatic, nu avem nimic de zis dacă se foloseşte şi tratamentul homeopat, însă trebuie reţinut faptul că de cele mai multe ori vorbim de produşi toxici ai virozei. Cazurile cele mai grave sunt la persoanele nevaccinate, iar în ultima săpătmână au fost 40.000 de cazuri de viroze în România”, a declarat Andrei Marinescu, medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase, la Digi 24.

Este val de viroze în România
Este val de viroze în România, iar medicii avertizează asupra pericolului la care se supun cei care nu sunt vaccinaţi

Virozele au împânzit întreaga ţară iar medicii din Iaşi, Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” au atras atenţia asupra faptului că din cauza frigului din ultima perioadă e foarte posibil să ne confruntăm cu mărirea valului de viroze respiratorii, dar şi cu cazuri de rujeolă, în perioada imediat următoare: „Pentru moment noi încercăm să ţinem sub control cazurile de viroze respiratorii, dar şi îmbolnăvirile de rujeolă. Deocamdată a fost confirmat cu rujeolă un copil, din judeţ, care se află sub supraveghere”, au spus medicii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×