Un român a fost amendat din greșeală de 440 de ori, timp de 7 ani

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/10/2018, 12:25
Un român a fost amendat din greșeală de 440 de ori, timp de 7 ani
Un bărbat din Buzău a fost amendat de 440 din greșeală

Un bărbat din Buzău a fost amendat de 440 de ori, din cauza asta a fost executat silit pentru plata amenzilor greșite. Se pare că principala cauză a amenzilor este lipsa rovinietei în decursul a 7 ani de zile.

„Eu aveam o Dacie 1300 pe care stateau gainile de cateva luni insa tot primeam amenzi pe numarul meu de inmatriculare. Am crezut la inceput ca cineva a falsificat placutele de inmatriculare. Masina mea nu mai putea fi pornita pentru ca incepusem sa dau ici-colo piese mici din ea”, a declarat bărbatul din Buzău amendat din greșeală.

Amendat din greșeală de 440 de ori

Ion Dedu este bărbatul din localitatea Gura Teghii din Buzău care a primit amenzi greșite. Acesta era sigur că locul și data indicate în procesul verbal primit din partea oamenilor legii sunt false. Cu toate acestea, amenzile nu s-au oprit din a veni pentru el, așa că de-a lungul a 7 ani de zile, bărbatul a reușit să strângă numărul record de 440 de mustrări scrise din partea agenților de poliție. Uluitor este faptul că autovehiculul cuc care circulase în trecut, și pe baza căruia primise amenzile greșite, nu mai părăsise curtea bărbatului din Buzău, ba chiar vânduse și unele piese ale Daciei 1300 pe care o deținea. După ce a observat, Ion Dedu a mers direct la poliție, însă oamenii legii i-au sugerat doar să-și ia un avocat.

Se pare că necazurile curg lanț pentru bărbat, la fel ca și cheltuielile, pentru că nu s-a găsit încă o rezolvare exactă pentru cazul său. „Cat am lucrat in Covasna, faceam naveta si luam 70 de lei pe zi. Ma imprumutam la patron sa platesc timbrele acelea. Dar nu am mai putut plati si am fost executat silit”, a declarat Ion Dedu, amerndat din greșeală timp de 7 ani.  „Am formulat plangerea penala pe ideea ca i-au fost falsificate placutele de inmatriculare si asa a fost descoperit domnul de la Maracineni. S-a organizat o perchezitie domiciliara prilej cu care i-au fost retinute placutele de inmatriculare pentru verificari. La expertiza s-a constatat ca baza literei L, din combinatia TRL, a fost ingrosata cu vopsea. Dupa alte verificari, s-a constatat ca pentru numarul de inmariculare TRL avea achitata rovinieta, ceea ce a generat concluzia ca nu a avut intentia de a falsifica, in mod corect din punctul nostru de vedere, fiind probabil o neglijenta”, a declarat pentru Adevărul.ro avocatul Andrei Petriceanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×