Un primar din România a construit un wc pe 3 etaje, în valoare de 87.000 de euro! De ce nu poate fi folosit

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2019, 13:24
Un primar din România a construit un wc pe 3 etaje, în valoare de 87.000 de euro! De ce nu poate fi folosit
Toaletă pe 3 etaje într-o comună din Botoșani!

Un primar a construit un wc unic, pe nu mai puțin de 3 etaje. Din păcate, acesta nu poate fi folosit pentru că normele de construcție nu au fost respectate. De asemenea, desigur că nu există nici avize de funcționare. Totul se petrece în Botoșani, în comuna Gorbănești, unde primarul a dat o sumă extrem de mare pentru reabilitarea toatelelor din curtea școlii.

După ce acestea au fost construite, primarul a trebuit să-i anunțe pe elevi și pe dascăli că nu se pot folosi de acestea din cauza faptului că a uitat din vedere normele de lucru. „Școala nu are autorizaţie sanitară tocmai din acest motiv. Aşa că aşteptăm cu mare interes deschiderea noii toalete. Deocamdată, merg afară”, a spus directoarea școlii.

Wc pe 3 etaje, construit de un primar din Botoșani!

În toată țara zeci de elevi merg la toaletă în fundul curții, iar un primar risipește sume exorbitante pe un wc pe 3 etaje de care nu se poate folosi. : „Noi nu avem nicio contribuţie, documentaţia a fost întocmită de Inspectoratul Şcolar, ne-au virat banii, iar noi doar am făcut plata către constructor”, a spus Gică Iliescu, primar comuna Gorbănești. Întrebat de un reporter „de ce a fost neconformă?”, acesta a răspuns: „Pentru că era în curte.” Acesta a cerut alte fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Cu cei 87.000 de euro a făcut toaleta modernă, lipită de școală. Reporterul l-a întrebat dacă nu au fost cam mari costurile pentru o simplă toaletă.

 Construirea wc-ului pe 3 etaje
Construirea wc-ului pe 3 etaje

„Domnule, eu nu sunt specialist. A fost un proiectant, s-a făcut şi o licitaţie de proiectare şi execuţie, iar cine a câştigat licitaţia, ăla a executat şi lucrarea”, a răspuns Gică Iliescu, primar al comunei Gorbănești. Administratorul firmei executante a avut și el ceva de spus în situația unică a toatelei scumpe, pe 3 etaje, care nu poate fi folosită. „Primăria comunei, prin compartimentul de specialitate, a eliberat un certificat de urbanism prin care pentru proiectant nu s-a cerut scenariul la foc şi absolut nimic legat de problemele cu ISU. Primăria ar trebui să facă un alt contract, cu o altă achiziţie, cu alţi bani.”  

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×