Un pacient de la Spitalul Universitar a fost diagnosticat cu COVID-19. Opt cadre medicale vor fi testate

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 11:42
Un pacient de la Spitalul Universitar a fost diagnosticat cu COVID-19. Opt cadre medicale vor fi testate
Spitalul Universitar din București/ Foto: Facebook

Un pacient de la Spitalul Universitar din București a fost diagnosticat cu coronavirus, iar cadrele medicale care l-au îngrijit urmează să fie testate, a scris pe Facebook jurnalista Emanuela Schweninger, de la Observator de pe Antena 1.

Noi infecții cu COVID-19 la Universitar

Un pacient internat la Terapie Intensivă la Spitalul Universitar a fost confirmat cu COVID-19. Acesta fusese operat pe cord. Va fi transferat la Spitalul Colentina. 8 cadre medicale s-au ocupat de el și vor fi testate. Reprezentanții unității medicale spun că până acum au fost testați în jur de 500 de angajați și pacienți. 4 medici și un asistent sunt infectați cu noul coronavirus”, a scris Emanuela Schweninger.

Primul caz de infecție cu coronavirus la Spitalul Universitar a fost al unui bărbat internat la secția de Nefrologie, care a fost testat abia după o săptămână de la apariția simptomelor, perioadă în care personalul medical care s-a ocupat de el nu a avut echipament de protecție.

Din această cauză managerul spitatului, Adriana Nica, a fost schimbată din funcție, în locul său fiind numit Cătălin Cârstoiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×