Conform meteorologilor, un cilcon se îndreptă spre România! Multe țări au fost lovite de către acest cilon, iar zonele afectate sunt deja sub cod portocaliu. Din partea de vest a țării se întorc vești rele în ceea ce privesc furtunile. Chiar dacă temperaturile s-au păstrat călduroase în toată țara până acum, meteorologii nu exclud varianta căderii grindinei în unele porțiuni. Marți seară, pe data de 4 septembrie, vor fi căderi de grindină, iar procentul de precipitații este înalt. Meteorologii susțin că iclonul s-a declansașt deja în cartea centrală și sudică a continentului, adică din zona Mării Adriatice.
”Vorbim de un ciclon care s-a generat deja în partea central-sudică a continentului, de fapt vorbim de zona Mării Adriatice şi ceea ce înseamnă împrejurimi. Încă ţările de acolo deja sunt sub influenţa acestui ciclon şi au mai multe coduri, fie galbene, fie portocalii pentru instabilitate atmosferică”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.
De acemenea, se pare că de luni după-amiază românii vor începe să simtă presiunea atmosferică și infuența acestui ciclon. ”Începând de luni după-amiază, vom începe să resimţim şi noi influenţa acestuia, pentru că acesta continuă să se extindă către estul continentului, estul, sud-estul continentului şi vom intra şi noi sub incidenţa lui, cel puţin jumătatea de vest a teritoriului”, a completat acesta.
Citește și: Roxana Vancea, pozele sexy care au încins internetul, vara aceasta! Credeați că le-ați văzut pe toate?
Citește și: Schimbări importante pentru șoferi de la 1 septembrie!
Citește și: Bugetarii vor primi voucherele de vacanţă și în 2019!
Se pare că informațiile despre această schimbare meteorologică sunt confirmate de specialiști, iar ziua de astăzi aduce influențe ale acestei perioade zbuciumate. Conform fatelor despre vreme, nici ziua de marți nu va fi diferită de cea precedentă. România va trebui să se aștepte la perioade de timp cu averse, un procent moderat de furtuni și unul înalt de precipitații. ”Cam de luni după-amiaza şi până marţi seara ne aşteptăm la perioade de timp cu averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, punctiform la căderi de grindină, dar şi la cantităţi de apă mai însemnate, zone vizate pentru aceste fenomene, mai ales cantităţi de apă, ar fi Banatul, Crişana şi ceea ce înseamnă zona deluroasă şi montană a Carpaţilor Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali”, a încheiat Mihai Timu, conform Digi 24.
Instabilitatea vremii putea fi observată încă de la orele dimineții. Aceasta se va accentua treptat în cele două zile cu caracter torențial. Vestul țării va fi probabil cel mai afectat, pentru că se vor semnaa averse, descărcări electrice, vijelie și posibil chiar și grindină în zone restrănse. Cantătățile de apă se anunță considerabile, în valoare de 25 de litri pe metru pătrat, iar în alte zone chiar va depăși valoare numită mai sus. Presiunea atmosferică va fi și mai mare în condițiile în care termometrele arată ca maximă a zilei de la 30 de grade Celsius în sus. În partea de sud și dus- est se anunță temperaturi de până la 34 de grade Celsius, în Capitală se regăsește o maximă de 32 de grade. La munte vremea ar putea să prevestească o un astfel de ciclon, din cauza procentului ridicat de precipitații anunțate.