Categorie: Autor:

Un avion cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit! Autoritățile anunță că toți pasagerii au murit

Tragedie aviatică în această dimineață! Un avion cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit în timp ce se îndrepta spre Nairobi, capitala Kenyei. Toți pasagerii și membrii echipajului au murit, potrivit autorităților etiopiene. Aeronava aparținea companiei Ethiopian Airlines și decolase din Addis Abeba, capitala Etiopiei.

Un avion cu 149 de persoane la bord s-a prăbușit! Mesajul premierului

Premierul etiopian a reacționat pe Twitter după prăbușirea aeronavei Boeing 737: „Biroul premierului, în numele guvernului Etiopiei, dorește să transmită condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi aflați în avionul Boeing 737 al Ethiopian Arilines, care efectua un zbor regulat spre Nairobi, în această dimineață”, se arată în mesajul postat pe Twitter.

Potrivit BBC, în afara celor 149 de pasageri, în avion erau și opt membri ai echipajului, așa că numărul total al vicitimelor este de 157. Și compania Ethiopian Airlines a făcut un anunț în această dimineață. „Angajații Ethiopian Airlines vor fi trimiși la locul accidentului și vor face tot posibilul pentru a ajuta echipele de intervenție”, potrivit anunțului citat.

Un avion cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit!

În căutarea epavei

Autoritățile etiopiene au declașat operațiunea de căutarea a avionului care, cel mai probabil, s-a prăbușit în apropierea orașului Bishoftu. Ethiopian Airlines are o reputație destul de bună în Africa, în ciuda unei tragedii similare petrecute în 2010. Atunci, o aeronavă a companiei s-a prăbușit în Marea Mediterană, la scurt timp după ce decolase din Beirut.

Tragedia aviatică de azi vine la o zi după cea petrecută în Statele Unite, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-un lac. Avionul era asemămător cu cel în care se afla fotbalistul Emiliano Sala. „Pilotul nu a pierdut total controlul aeronavei. Nimeni nu prăbușește un avion în mare cu bună știință. Încearcă să ridice partea frontală. Avionul n-a intrat cu nasul în jos în apă. El s-a prăbușit din cauza gheții de pe aripi. Greutatea gheții a dus la pierderea altitudinii”, declara, după moartea lui Sala, un instructor de zbor.