Udrea și Bica au făcut recurs la Tribunalul Constituţional din Costa Rica

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
14/11/2018, 10:41
Udrea și Bica au făcut recurs la Tribunalul Constituţional din Costa Rica
Udrea și Bica au făcut recurs la Tribunalul Constituţional din Costa Rica
Udrea și Bica au făcut recurs la Tribunalul Constituțional din Costa Rica. Ele denunță situația actuală și cer eliberarea. Elena Udrea și Alina Bica au făcut o sesizare în instanța constituțională din Costa Rica în urmă cu aproximativ o săptămână, pe 6 noiembrie, denunțând plasarea lor în arest preventiv, transmite Mediafax.
Elena Udrea s-a plâns de condițiile grele din pușcărie și nu dorește să își primească copilul acolo.

De asemenea, Alina Bica contestă condițiile legale cu privire la procedura de extrădare în România. Cele două românce se află în arest preventiv de 60 de zile. Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate pe 3 octombrie în Costa Rica, în urma unui mandat Interpol, care a fost emis la cererea României.

Adevărul despre condițiile din închisoare

Elena Udrea și Alina Bica s-au plâns de condițiile inumane pe care le au în închisoarea din Costa Rica. Elena Udrea a invocat chiar că nu își poate lua fiica în închisoare din cauza condițiilor execrabile. „Este cumplit, dorm câte 3-4 persoane în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni. […] E foarte multă dezordine și mizerie acolo”, spunea Laura Vicol, reprezentanta Alinei Bica.

În schimb, reprezentanții penitenciarului „El Buen Pastor” din Costa Rica au vrut să facă câteva precizări. Ei au dezmințit ceea ce s-a vorbit până acum în presă și au oferit informații clare despre cum trăiesc, de fapt, Alina Bica și Elena Udrea în închisoare.

Elena Udrea și Alina Bica trăiesc ca niște „REGINE”

Cele două românce trăiesc într-o altă aripă a închisorii. Nu cea care a fost prezentată la TV, în care deținutele stau câte 3-4 într-un pat. Ele stau într-o altă clădire, numită „Modul 2”, care găzduiește 68 de persoane. Aici deținutele au parte de un altfel de tratament.

„Condițiile sunt bune, iată un simplu un exemplu: deținutele nu își spală singure nici măcar farfuriile, nu își fac patul, pentru asta avem angajați speciali”, a spus Luis Bermudez, reprezentantul Ministerului Justiției din Costa Rica.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×