Turiști blocați pe Transalpina, după ce au mers pe un drum blocat fără cauciucuri potrivite

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/10/2018, 16:45
Turiști blocați pe Transalpina, după ce au mers pe un drum blocat fără cauciucuri potrivite
O imagine surprinsă pe Transalpina

Patru turiști au rămas blocați pe Transalpina, după ce au mers pe un drum blocat fără cauciucurile potrivite. Tinerii, ce provin din județul Olt, au rămas înzăpeziți după ce s-au plimbat cu mașina pe un drum închis pe Transalpina, ei neavând cauciucurile potrivite pentru această perioadă. Aceștia sunt bine acum, fiind salvați de jandarmii montani și salvamontiști. Reprezentantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj a venit cu amănunte în acest sens. Potrivit spuselor lui, autoturismul în care se aflau cei patru tineri a rămas blocat în zăpadă, în seara de vineri spre sâmbătă.

Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al intituției a completat și cu faptul că băieții se întorceau din stațiunea Voineasa, Vrancea, ignorând faptul că drumul din Gorj era închis, conform Mediafax. Iată ce au declarat autoritățile: ” Jandarmeria Gorj a primit un apel la 112 (…) prin care se solicita sprijin pe DN 67 C – Transalpina, unde patru tineri care se aflau într-un autoturism rămăseseră înzăpeziți, sectorul de drum fiind închis circulației publice prin indicatoare rutiere”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Turiști blocați pe Transalpina, după ce s-au aventurat să meargă pe un drum blocat fără cauciucuri de iarnă

Tineri blocati pe transalpina. Aceștia nu aveau cauciucuri potrivite pentru iarna
Imagine surprinsă pe Transalpina

De asemenea, acesta a confirmat faptul că la fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi, cât și unul de salvamonți. ”La fața locului, un echipaj de jandarmi montani și un echipaj Salvamont au deblocat autoturismul din zăpadă și au împrumutat și montat pe autoturism lanțurile din dotare, pentru a se putea relua deplasarea și a se putea reîntoarce în Rânca”, a adăugan Alin Ivan.

Totodată, tinerii nu numai că nu aveau autovehiculul echipat pentru zăpadă, însă nu erau pregătiți nici vestimentar. Aceștia erau îmbrăcați parcă de primăvară. Dar, spiritul lor de supraviețuire s-a activat când au văzut pericolul, asta până la venirea autorităților. Tinerii au tăiar centurile de siguranță și au încercat să le folosească pe post de lanțuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×